Diari Més

Religió

La Comunitat Assalam critica la lentitud per aprovar el centre de culte

El mes de maig farà un any que van presentar «un projecte que compleix la normativa», diuen

Local del Bloc Sant Andreu del barri de Sant Pere i Sant Pau on hauria d'anar el centre de culte.

La Comunitat Assalam critica la lentitud per aprovar el centre de culteGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat Islàmica Assalam fa gairebé un any que va començar el periple d’intentar aconseguir instal·lar un centre de culte a Tarragona i, ara per ara, encara no ha aconseguit el seu objectiu. Precisament, la principal queixa del col·lectiu musulmà és la lentitud de l’Ajuntament per prendre una decisió amb relació a si aprova o no definitivament el projecte que van presentar per muntar-lo al Bloc Sant Andreu, del barri de Sant Pere i Sant Pau, el maig de l’any passat. El mes d’octubre es coneixia que el consistori aprovava inicialment la proposta de la Comunitat Assalam, moment en què es va obrir el període d’al·legacions. Primer va ser l’Associació de Veïns La Unió, que va defensar que la majoria de veïns no ho volien i que els faria costat.

La notificació de què s’aprovava inicialment el projecte del Centre de Culte al Bloc Sant Andreu, concretament a un local situat a l’Escala C de l’edifici, no va arribar als veïns afectats fins a finals del mes de novembre, i va ser llavors quan es va obrir un nou període perquè aquests presentessin les al·legacions que consideressin. Entre altres, els veïns es van mostrar contraris a la idea de l’agrupació musulmana perquè asseguraven que afectaria la convivència i empitjoraria encara més la problemàtica de la falta d’aparcament al barri. Uns dies després, el grup municipal del Partit Popular també va presentar al·legacions, però fora de termini segons fonts de la comunitat religiosa.

Aquestes mateixes fonts expliquen a Diari Més que ara han rebut les al·legacions presentades pels veïns fa un mes i mig, sorpresos de per què han tardat tant, i han estat informats que tenen 30 dies per respondre-les. Des de la Comunitat Assalam estan tranquils perquè «el projecte que vam presentar compleix la normativa del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i a més existeix la llibertat de culte», explica un dels seus membres.

A més, sobre les al·legacions presentades, defensa que «no es pot jutjar una cosa que encara no ha passat, com poden saber que afectarà la convivència dels veïns o a l’aparcament del barri?».

El membre del col·lectiu musulmà diu que seguiran «esperant i pressionant» i «aniré a la Comissió Territorial d’Urbanisme a consultar i informar-me sobre en quin punt es troba exactament el tràmit, què fa falta perquè s’aprovi definitivament i assegurar-me que l’Ajuntament està fent la seva feina».

tracking