Diari Més

Carnaval

El Rei Carnestoltes i la Concubina de Tarragona són sentenciats en un judici injust

L’acte judicial va ser presidit per Pau ‘Riscomà’, en substitució de Josep Fèlix ‘Pajesteros’, que no va poder assistir-hi

L'Antiga Audiència va acollir la lectura del Judici del Rei Carnestoltes i el Teatre Tarragona va ser l'escenari on es va dur a terme la quinzena edició del certamen Drag Queens i Drag King.

El Rei Carnestoltes i la Concubina són sentenciats en un judici injustGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acte més carnavalesc es va viure ahir dilluns, a causa del sobtat canvi d’escenari del Judici del Rei Carnestoltes i la seva Concubina. Cinc minuts abans de l’inici de l’acte, que es va traslladar al Teatre Metropol, l’alcalde Pau Ricomà i diversos regidors estaven a punt d’accedir-hi a l’Antiga Audiència, on estava previst la seva realització. La manca de comunicació va fer que l’alcalde no fos informat del canvi, per la qual cosa va arribar tard a un judici que va començar amb uns minuts de retard. El mateix li va passar a més d’una persona, que no es van assabentar del canvi fins que els ho va comunicar una treballador que es trobava a l’Antiga Audiència.

Ja a l’escenari de la Rambla Nova, un guàrdia civil i un mosso d’esquadra van adquirir el protagonisme, junt amb la presentadora i una mecanògrafa excessivament lenta que va prendre nota del judici. A més de jutge Pau Riscomà, que va haver de substituir Josep Fèlix Pajesteros, que no va poder assistir «per estar en caiguda», un militar braç en alt, una prostituta de nom Petriquímica, i un bisbe que va arrossegar un nen per l’escenari del Metropol, van presidir un judici injust en el qual també va participar la reina Coronavirus, James Bond i dos congregants de Setmana Santa. El veredicte, culpables «per causar una explosió amb el propi alè, vici i falsedat», entre altres.

La jornada de Carnaval d’ahir dilluns va finalitzar amb el certamen Drag Queen i Drag King, que en la quinzena edició es va traslladar a l’escenari del Teatre Tarragona.

Dol, enterrament i crema

El Carnaval arriba al seu final avui dimarts amb el Dol, l’Enterrament i la Crema. Les activitats començaran a les 10 hores del matí, a l’Antic Ajuntament, on la Mascarada del Dol i els Ministrers del Camp i del Llamp iniciaran el recorregut fins a la plaça de la Font. Posteriorment, a les 11.30 la comitiva farà acte de presència al Mercat Central. A la tarda, a les 17.30 hores, es procedirà a l’obertura de la casa mortuòria i la vetlla del fèretre del Rei Carnestoltes, a l’Antic Ajuntament. A les 20.45 hores, a la plaça de les Cols, tindrà lloc la concentració de les comparses del dol i es procedirà al lliurament del testament a Llucifer. De nou a la plaça de la Font, a les 21.45 hores començarà la lectura del testament, a la que seguirà l’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bota, que serà encesa pels cremallers. Quan ja siguin cendra, es procedirà a la lectura del veredicte del concurs de comparses i, a les 23.50 hores, des del campanar de la Catedral es recordarà que arriba la Quaresma.

L'Antiga Audiència va acollir la lectura del Judici del Rei Carnestoltes i el Teatre Tarragona va ser l'escenari on es va dur a terme la quinzena edició del certamen Drag Queens i Drag King.

El Rei Carnestoltes i la Concubina són sentenciats en un judici injustGerard Martí

tracking