Diari Més

Brossa

El govern de Tarragona estudia internalitzar part del servei de neteja i recollida de residus

Una de les funcions dels dos nous enginyers que es contractaran serà estudiar si això es factible

Tarragona té diverses mancances en matèria de neteja i l'Ajuntament vol millorar la recollida selectiva durant aquest 2020.

El govern de Tarragona estudia internalitzar part del servei de neteja i recollida de residusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona contempla l’opció d’internalitzar part del servei de neteja i recollida de residus a la ciutat, que actualment duu a terme Fomento Construcciones y Contratas, SA (FCCSA). El consistori va obrir la setmana passada la convocatòria d’una borsa de personal tècnic en gestió de residus i neteja viària per contractar dos experts en aquests àmbits, doblant d’aquesta el nombre d’assessors que formen el que Jordi Fortuny, encarregat de l’àrea de neteja, anomena Centre d’Intel·ligència, passant de dos a quatre. Un dels principals objectius d’aquest reforç en tècnics especialistes és estudiar si aquesta internalització seria viable. El regidor de Serveis Econòmics explica que el contracte de la brossa es dividiria en lots, «que podrien ser geogràfics, per exemple, o un lot seria la neteja viària i un altre la recollida de residus, i la intenció és estudiar si suposaria una millora el fet que l’ajuntament assumís la gestió d’algun d’aquests lots».

L’actual govern treballa per reduir l’elevat cost econòmic que suposa la gestió dels residus a Tarragona. En aquest sentit, el nou personal haurà de valorar també quins canvis es podrien dur a terme en la pròxima contractació del servei per tal de millorar-lo i, si és possible, reduir-ne el preu. Cal recordar que, actualment, el contracte amb Fomento pel servei de neteja i recollida de residus és de més de 20 milions d’euros i finalitzarà en els pròxims mesos.

No obstant això, el Centre d’Intel·ligència també treballarà per millorar el servei de neteja actual, i Fortuny recorda que una de les principals mesures en la que cal treballar per reduir els costos és millorar la recollida selectiva de residus. Les últimes dades situen a la ciutat en el 32% i aquest any haurà d’arribar a més del 50%, segons la normativa de la UE. Fortuny recorda que cada tona que s’envia als Serveis d’Incineració de Residus Urbans SA (SIRUSA) costa 100 euros.

L’edil remarca que «encara res està definit» i que «s’està estudiant quin és el millor servei de neteja i gestió de residus que podem donar i de quina manera».

tracking