Diari Més

Arquitectura

El COAC proposa ubicar el Centre Jujol a la Casa de les Ànimes

L’objectiu és aglutinar la documentació i part de l’obra de l’arquitecte modernista tarragoní

Façana de la Casa de les Ànimes, al carrer Arc de Sant Llorenç.

El COAC proposa ubicar el Centre Jujol a la Casa de les ÀnimesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa de les Ànimes, immoble propietat del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) localitzat al número 3 del carrer Arc de Sant Llorenç, podria albergar el Centre Jujol o bona part del llegat de l’arquitecte modernista tarragoní, segons va informar l’emissora municipal Tarragona Ràdio. El president de la demarcació de Tarragona del COAC, Joan Tous, va manifestar que les comarques tarragonines tenen un deute pendent amb Jujol, qui va deixar la seva petjada en diferents poblacions de la zona i, també, a Barcelona i Sant Joan Despí. Jujol va ser arquitecte municipal de la localitat del Baix Llobregat.

En les seves declaracions, Tous va comentar que l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat han mostrat la seva predisposició per dur a terme aquesta operació dirigida a divulgar l’obra d’un dels arquitectes modernistes més reconeguts. L’execució del projecte costaria prop d’un milió d’euros.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va manifestar, per la seva banda, que l’administració intercomarcal està oberta a participar en el projecte. En declaracions a la mateixa emissora, Llauradó va dir que seria un reconeixement a la figura de Jujol i, a més, va referir-se a la conveniència de disposar d’un espai dedicat a l’arquitecte tarragoní on custodiar la seva obra i conservar-la per al seu estudi. La Casa de les Ànimes podria compartir el Centre Jujol amb una planta de l’immoble on està ubicat el Teatre Metropol, obra precisament d’aquest prestigiós arquitecte.

Actualment, el patrimoni creatiu de Jujol es troba en diferents espais, entre els quals la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, a Barcelona, l’Arxiu Municipal de Sant Joan Despí i la Casa Bofarull dels Pallaresos.

La Casa de les Ànimes és un immoble localitzat a tocar de l’església gòtica de Sant Llorenç, seu del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, i de l’edifici que acull el COAC, obra de Rafael Moneo. El nom té el seu origen en el fet que, antigament, acollia el sacerdot encarregat del registre de defuncions i era el responsable de la tramitació dels enterraments que tenien lloc a la ciutat de Tarragona.

tracking