Diari Més

Carnaval

La Rua de Lluïment mostra l'esplendor del Carnaval de Tarragona

Les 18 millors carrosses del 2019 van desfilar pels carrers del centre de la ciutat ahir a la tarda

La comparsa de «L'Últim Tsar», que va aportar el toc rus per part de l'Associació de Veïns Residencial Palau Torres Jordi

La Rua de Lluïment mostra l'esplendor del Carnaval de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers del centre de la ciutat van viure ahir la Rua de Lluïment del Carnaval 2020, la desfilada en què les millors comparses de la passada edició mostraven les carrosses i les disfresses d’enguany a un públic observava i gaudia perplex de totes i cadascuna de les espectaculars coreografies i posades en escena.

La primera comparsa a començar a caminar per l’avinguda Ramón y Cajal, on es va iniciar la rua ahir a la tarda, va ser l’Escola de Ball Nou Ritme que, tot i que al principi va fallar la música un parell de vegades, la seva actuació va fer justícia al nom del grup. La disfressa representava un gall d’indi, un vestit platejat amb plomes roses i blaves. Seguidament, la comparsa Fusión Cromatic va començar la desfilada amb els més petits ballant a la primera de les carrosses. Les disfresses eren de dos tipus, una de platejada i una de daurada, amb el que semblaven una banyes de cérvol i una recreació de l’Ironman al final de tot.

En tercer lloc, els Amics de la Part Alta van mostrar als espectadors, situats a cada costat del carrer, els seus impressionants vestits daurats amb detalls de la cultura àrab. I tot seguit, la comparsa de les Carmelites, amb un homenatge a la pintora i històrica feminista Frida Khalo. La primera plataforma estava encapçalada per un ametller florit i els membres del grup, ballaven una treballada coreografia amb una disfressa formada per un vestit daurat, un casc de flors vermelles i verdes i un quadre amb la cara de l’activista mexicana a l’esquena. A més, a la carrossa i hi havia frases seves, com ara: «Pinto flors perquè no morin mai».

La cinquena comparsa que va sortir a desfilar pels carrers de la ciutat va ser la Disc 45. Amb una bomba de fum blau al capdavant, element original i diferenciador, a la primera carrossa i hi havia una recreació d’un buda, que anticipava el toc oriental que impregnava tot el grup, vestits amb una túnica fúcsia els membres del capdavant, i amb una disfressa de color blau turquesa i una estructura triangular daurada a l’esquena la resta.

Cayo Largo va ser la comparsa més roquera de tot el Carnaval, amb els més petits tocant la guitarra elèctrica als peus de Freddie Mercury, amb el puny alçat damunt l’escenari. Aquesta va repassar les mítiques cançons de grups com ACDC, KISS o Queen, entre d’altres. La setena comparsa va ser la Platinum, que van representar la Bella i la Bestia. Aquesta va ser probablement l’actuació més treballada, perquè els membres que donaven vida als protagonistes de la història no ballaven únicament la coreografia sinó que recreaven moments de la pel·lícula com si es tractés d’una obra de teatre.

El vuitè grup va ser el Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, amb una disfressa platejada de guerreres empunyant una falç i ballant una coreografia molt animada. Després va ser el torn de l’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau, representant un bosc, amb diferents elements de la natura com animals, plantes, un arbre amb forma humana a l’última carrossa i tots els membres disfressats de flors, i amb una important presència infantil. Per l’altre costat, el mar, representat per la comparsa l’Albada. Els membres d’aquest grup del barri de Ponent anaven disfressats amb un vestit blau i platejat, força impressionant, amb una forca d’Ulisses i dos cavalls de mar, un a cada costat de la cintura.

En l’onzena posició, la comparsa més reivindicativa, Fotem-li Canya, amb els colors de l’orgull gay, els de l’arc de Sant Martí. Tot seguit, la comparsa de l’AVV Residencial Palau Torres, anomenada «L’Últim tsar». Banderes russes, vestits típics i balls tradicionals van complementar una coreografia molt animada i amb la que el públic va gaudir molt.

Després va arribar l’Express a Hogwarts, de la comparsa Colours Fantasy, amb Harry Potter, Ron Weasley i Hermione Granger al capdavant, i els membres de cadascuna de les cases de l’escola de màgia: Gryffindor, de color vermell; Slytherin, de color verd; Ravenclaw, de color blau, i finalment, Hufflepuff, de color groc. En catorzè lloc, la comparsa Aerodance va omplir els carrers de la ciutat dels personatges de la sèrie Mad Max, vestits amb plomes i parts d’un esquelet i amb un casc amb fulles d’espasa, preparats per l’apocalipsi. A la quinzena posició, la comparsa Spectrum va representar el Llac dels Cignes, amb uns vestits formats per plomes banques molt impressionants. Seguidament, la comparsa Ballaruga, representant la font del desig i, finalment, la Concubina, Bianca Garcia, i el Rei, Edgar Ordóñez. Som i Serem Urban Style, que en aquesta edició, com a segona millor comparsa del 2019, representava la Pantera Rosa i, Sinhus Sport, amb Aladdin, que, acompanyats pel Ninot i la Ninota, es van afegir a la cua de la Rua de Lluïment.

Disc 45, que va guanyar el concurs de la Disfressa d'Or, durant la Rua de Lluïment al seu pas per l'avinguda Ramón y Cajal.

La Rua de Lluïment mostra l'esplendor del Carnaval de TarragonaGerard Martí

La comparsa de les Carmelites, amb les membres disfressades de Frida Khalo.

La Rua de Lluïment mostra l'esplendor del Carnaval de TarragonaGerard Martí

La comparsa Fusion Cromatic, al començament de la Rua de Lluïment d'ahir a la tarda.

La Rua de Lluïment mostra l'esplendor del Carnaval de TarragonaGerard Martí

tracking