Diari Més

Educació

Alumnes de 10 instituts de Tarragona debatran sobre tecnologia i felicitat

L'objectiu de la Lliga és potenciar les habilitats personals dels estudiants preuniversitaris

Imatge d'arxiu de la façana del Campus Catalunya de la URV

La URV lidera la creació d'un observatori de competència digital docentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de deu centres de secundària de Tarragona debatran a la Universitat Rovira i Virgili (URV) aquest dimecres i dijous sobre tecnologia i felicitat a la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que organitza la Xarxa Vives d'universitats.

A l'enfrontament dialèctic participaran deu equips dels mateixos 10 centres de Tarragona, que hauran de defensar una posició a favor o en contra respecte a si la tecnologia augmenta la felicitat, ha informat la URV.

L'equip guanyador passarà a la fase final de la competició, que tindrà lloc els propers 22 al 24 d'abril a la Universitat Rovira i Virgili.

Cada un dels equips estarà format per un capità, que és docent del centre educatiu, i un màxim de cinc estudiants, tres dels quals intervindran com a oradors.

L'objectiu de la Lliga és potenciar les habilitats personals dels estudiants preuniversitaris a través d'una primera connexió amb l'àmbit de l'educació superior, i fomentar l'ús de la paraula, segons la URV.

Els equips, dividits en dos grups, s'enfrontaran aquest dimecres 26 de febrer a la fase classificatòria, que se celebrarà a partir de les 16.30 hores en diversos espais del campus Catalunya de la URV (Tarragonès) i a l'endemà tindran lloc les semifinals i la final a el mateix campus.

Un jurat format per professors de secundària i universitaris serà l'encarregat de valorar els debats tenint en compte la posició defensada, solidesa de les argumentacions, fluïdesa i correcció tant semàntica com formal de les diferents intervencions.

En la fase local participen equips de el Col·legi Mare de Déu de l'Carmen (Tarragona), Institut Jaume I (Salou), Institut Ramon Berenguer IV (Cambrils), Col·legi Lestonnac (Tarragona), Centre de Tecnificació Esportiva (Amposta), Institut Narcís Oller (Valls) , Institut Jaume Huguet (Valls), Institut Gabriel Ferrater (Reus), Institut José Tapiró (Reus) i el Col·legi Turó (Tarragona).

tracking