Diari Més

Laboral

Concentració davant del jutjat en defensa del comitè de BIC Iberia

L’empresa va imposar una sanció de sou i feina durant 28 dies

Imatge de la concentració de membres dels sindicats UGT i CCOO davant davant del Jutjat Social número 3 de Tarragona.

El comitè d'empresa de BIC Iberia porta l'empresa a judici per haver-los sancionatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conflicte que mantenen des de fa mesos la direcció de BIC Iberia amb els representants del comitè d’empresa, als quals va obrir un expedient sancionador de sou i feina per espai de 28 dies, tornarà al Jutjat Social número 3 de Tarragona el pròxim dilluns, dia 24 de febrer. A les 9 del matí estan convocats els treballadors de l’empresa davant del jutjat per donar suports als membres del comitè d’empresa, que demanen la nul·litat de la sanció.

La discrepància entre les dues parts va iniciar-se el 2018, durant la negociació del nou conveni col·lectiu. Segons la versió que van fer pública els sindicats, la direcció de Tarragona hauria pressionat els treballadors per acceptar determinades condicions i aquests van enviar un correu electrònic a la seu del grup, a França, per queixar-se. La direcció de la fàbrica tarragonina va respondre amb la sanció als nou membres del comitè. La vista s’havia de fer el 17 de juliol de l’any passat, però el jutge va prendre la decisió de suspendre el judici i va instar a les dues parts a arribar a un acord, fet que no va prosperar. És per aquest motiu que el judici es farà el dilluns de la pròxima setmana.

En aquella ocasió, la direcció de BIC Iberia va emetre un comunicat en el qual afirmava que el cas va néixer a partir «d’un seguit d’acusacions i difamacions molt greus i continuades» del comitè d’empresa «contra un empleat de la companyia». Aquest va ser el motiu que va originar la sanció. BIC Iberia no va atorgar cap credibilitat a les acusacions dels treballadors.

Juan Luis Canton, responsable del sector energètic d’UGT-FICA, ha manifestat aquest dijous a aquesta redacció que el posicionament adoptat per l’empresa «no té cap sentit». Canton ha recordat que «va ser el jutge qui, després de la presentació de l’exposició de motius, va demanar a les parts que dialoguéssim». El representant sindical ha afegit que «la solució és senzilla, però l’empresa no vol que hi hagi cap mena de diàleg». «El cas s’hauria d’haver resolt de manera interna, a l’empresa», ha apuntat.

En opinió de Canton, «la sanció que va imposar l’empresa, que està paralitzada des del moment que els treballadors vam presentar la demanda, és desproporcionada, ja que es va posar per comentaris que es van fer en un comunicat enviat als treballadors».

Canton ha insistit en el fet que en el judici previst per al juliol de l’any passat va ser suspès pel jutge «perquè no tenia cap sentit portar-lo a la sala». El representant del col·lectiu de treballadors ha lamentat que «l’empresa no té voluntat de dialogar, penso que hauria d’haver-se mostrat sensible i no arribar a la sanció».

tracking