Diari Més

Societat

Un vídeo mostra com un cotxe hauria atropellat els estornells

Endesa ha descartat aquest dimarts al matí que els ocells haguessin mort per electrocutació

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estornells que van aparèixer sense vida a la carretera C-31b de Tarragona la tarda de diumenge haurien mort atropellats per un vehicle. Així ho mostra un vídeo gravat per una càmera de seguretat que ha sortit a la llum aquest dimarts la tarda i on es veu com la bandada d’ocells, que estava aturada a la calçada, no té temps per marxar volant quan un cotxe n’envesteix uns quants a l’aire i, suposadament, els provoca la mort.

Per la seva banda, la companyia Endesa ha descartat que els estornells morissin electrocutats, tal com sostenia l’altra hipòtesi amb què treballava el cos d’Agents Rurals. Tot i que encara no han confirmat que la causa de la mort fos l’atropellament, és el més probable, ja que des d’un primer moment van descartar la intoxicació química.

L’elèctrica ha recordat que qualsevol incident o impacte a la xarxa provoca la desconnexió de la línia en tots els casos, sense excepció, i això no va succeir. Convé recordar que Agents Rurals van apuntar la possibilitat que una bandada d’estornells morissin electrocutats després d’aturar-se a sobre d’un cable d’alta tensió i provocar un curtcircuit en entrar en contacte amb un altre grup d’aus que s’haurien posat en un altre cable. De fet, a uns metres d’on van aparèixer els cossos dels estornells hi ha una torre d’alta tensió, però Endesa nega que s’hagi registrat cap incident ni desconnexió de la línia a la zona i que, per tant, la hipòtesi de la mort per electrocució és completament descartable. La companyia, a més, afegeix que, si els estornells haguessin mort per electrocució, haurien aparegut els seus cossos just a sota dels cables o de la torre d’alta tensió que apareix a les imatges i que, de fet, és la més pròxima al tram de carretera on hi eren.

De totes maneres, al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa, de la Generalitat de Catalunya, es troben alguns dels exemplars morts, a l’espera que la necròpsia confirmi al cent per cent quina va ser la causa de la mort.

Imatge del moment de l'atropellament dels estornells.

Un vídeo mostra com van morir el centenar d'ocells trobats el passat diumengeCedida

tracking