Diari Més

Societat

Endesa descarta que els estornells morissin electrocutats

La companyia recorda que qualsevol incident a la xarxa provoca la desconnexió de la línia, cosa que no va succeir

Imatge dels ocells a la carretera en un vídeo enregistrat per un conductor.

La principal hipòtesi pels estornells trobats morts a la carretera a Tarragona és que es van electrocutar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Endesa descarta que els estornells que van aparèixer morts el passat diumenge a la carretera C-31b entre Tarragona i Salou morissin electrocutats, tal com sosté una de les hipòtesis amb què treballa el cos d'Agents Rurals.

L'elèctrica recorda que qualsevol incident o impacte a la xarxa elèctrica provoca la desconnexió de la línia en tots els casos sense excepció i això no va succeir. Convé recordar que Agents Rurals han apuntat la possibilitat que una bandada d'estornells morissin electrocutats després d'aturar-se a sobre d'un cable d'alta tensió i provocar un curtcircuit en entrar en contacte amb un altre grup d'aus que s'haurien posat en un altre cable. De fet, a uns metres d'on van aparèixer els cossos dels estornells hi ha una torre d'alta tensió, però Endesa nega que s'hagi registrat cap incident ni desconnexió de la línia a la zona i que, per tant, la hipòtesi de la mort per electrocució és completament descartable.

La companyia, a més, afegeix que, si els estornells haguessin mort per electrocució, haurien aparegut els seus cossos just a sota dels cables o de la torre d'alta tensió que apareix a les imatges i que, de fet, és la més pròxima al tram de carretera on hi eren.

En qualsevol cas, és només una de les hipòtesis que Agents Rurals de l'estranya aparició del centenar d'estornells morts que hauria d'esclarir-se avui mateix al Centre de Fauna deTorreferrusa, on es realitza la necròpsia d'alguns exemplars.

tracking