Diari Més

Societat

Capturen un tauró de set metres de llarg prop de la costa tarragonina

Es tracta d'una espècie protegida, de manera que el patró de la barca pesquera va alertar de seguida les autoritats i el va portar, encara viu, al port

Imatge del tauró pelegrí trobat.

Capturen un tauró de set metres de llarg prop de la costa tarragoninaPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una barca d'arrossegament del port pesquer de Tarragona va pescar ahir accidentalment un tauró pelegrí de més de 7 metres prop de Salou i ara, la Fundació CRAM i l'Institut de Ciències Marines estudien l'exemplar.

El Port de Tarragona va informar en les seves xarxes socials de la singular captura d'aquest tauró que, tot i ser el segon més gran del món, s'alimenta sobretot de plàncton i petits peixos.

Es tracta d'una espècie protegida, de manera que el patró de la barca pesquera va alertar de seguida les autoritats i el va portar, encara viu, al port tarragoní, encara que posteriorment l'animal va morir.

Biòlegs del Centre de recuperació d'animals marins (CRAM) i de l'Institut de Ciències de la Mar han recollit mostres del tauró per realitzar-li la necròpsia.

Un cop acabats els estudis, el cos es tornarà a mar obert per integrar-lo una altra vegada a l'ecosistema marí.

El patró de la barca d'arrossegament, Jordi Albiol, en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, ha lamentat la captura accidental d'aquesta espècie en perill.

tracking