Diari Més

Oci

Arrenca una nova edició del Carnaval amb el concert de Miki Núñez

El primer cap de setmana festiu viurà l’esperat concurs de la Disfressa d’Or, que tindrà lloc el pròxim diumenge a la Tarraco Arena

Som i Serem ha estat la comparsa guanyadora i Sinhus Sport ha quedat en segona posició

La Disfressa d'Or 2019 (2)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Carnaval de Tarragona arrenca avui divendres amb diverses propostes que es perllongaran fins al dimarts 25 de febrer. Un dels actes més esperats és la Rua d’Artesania, que enguany comptarà amb la participació de 29 comparses, de les quals dues seran debutants. Es tracta de Dream Dance, sorgida d’un grup de ball del barri de Sant Pere i Sant Pau i que sortirà en representació de l’associació de veïns del mateix nom, i de La màgia d’un poble, de la localitat de les cabanyes, localitzada a l’Alt Penedès i que es troba a només un grapat de quilòmetres de Vilafranca.

La primera jornada, la d’avui divendres, inclou un concurs de dibuix per a infants de 5 a 12 anys que tindrà lloc als mercats municipals Central i Torreforta, a partir de les 8.30 hores, i continuarà a les 17 hores a la Cooperativa Obrera Tarraconense, amb una iniciativa titulada De viatge fa 116 anys!, vinculada a les característiques d’aquest edifici modernista del carrer Reding.

El plat fort de la jornada inaugural serà el concert que Miki Núñez oferirà a la Tarraco Arena a partir de les 21 hores d’avui, en el qual presentarà Amuza, el seu darrer treball discogràfic. El cantant català es va donar a conèixer al concurs televisiu Operación Triumfo del 2018 i l’any passat va participar en el Festival d’Eurovisió, representant Espanya amb la cançó La venda.

Diumenge, disfresses

Del primer cap de setmana del Carnaval tarragoní destaca la celebració del concurs Disfressa d’Or, que tindrà lloc el pròxim diumenge, a la Tarraco Arena, a partir de les 19.30 hores. Aquest és un dels principals actes que inclou el programa i, també, un dels més esperats. El concurs, on es presentaran les millors disfresses individuals, serà presentat per Mega Pubilla, personatge conegut al Carnaval de Tarragona.

Les comparses participants seran, per ordre alfabètic, Amics de la Part Alta, Associació de Veïns la Unió, Associació de Veïns Residencial Palau, Carmelites, Colours Fantasy, Cromatic Fusión, Disc 45, Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance, Fotem-li Canya, La Ballaruga, Màgic Dansa, Nou Ritme, Petada & Peripatètics i Platinum i Spectrum, a més de la participació especial de Som i Serem, Urban Style i Sinhus Sport. L’obertura de portes de la Tarraco Arena serà a les 18 hores.

Abans de l’esperat concurs de la Disfressa d’Or, demà dissabte el programa inclou, entre altres activitats, la Xarronada Popular, que s’iniciarà a les 14.30 hores al carrer de l’Enrajolat, una trobada gastronòmica organitzada pel Casal Popular la Sageta de Foc. A les 17.30 hores, al Totem Cafè, hi haurà un concurs infantil de disfresses i, a les 18 hores, al Casal Popular la Sageta de Foc, al carrer la Nau, s’inaugurarà l’exposició ¡Lo que Chávez nos dio, nadie no lo quita, carajo!. A la mateixa hora, al Portal del Roser, s’iniciarà una visita guiada sota el títol La Tarragona desapareguda. Mitja hora més tard, també al Casal Popular la Sageta de Foc, actuarà la cantautora Akila. La jornada del dissabte finalitzarà amb l’espectacle de flamenc tradicional que Adrián Sánchez i Adelaida Guerrero oferiran a La Herreria, a partir de les 22 hores, amb entrada al preu de 15 euros.

Components de la comparsa de l'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau.

Arrenca una nova edició del Carnaval amb el concert de Miki NúñezCedida

tracking