Diari Més

Agricultura

Pimec instarà el Parlament a crear un pacte nacional d'acció al món rural

La patronal demana millores tecnològiques als polígons industrials dels pobles i una millor gestió dels boscos

Els dirigents de Pimec en la presentació del pacte nacional d'acció al món rural, amb el president Josep González, al centre.

Pimec instarà el Parlament a crear un pacte nacional d'acció al món ruralACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pimec instarà el Parlament a crear un pacte nacional d'acció al món rural per lluitar contra la despoblació de les zones agrícoles i perquè els joves d'aquestes àrees s'hi puguin guanyar la vida sense haver-ne de marxar. Per aconseguir-ho, l'entitat ha demanat millores tecnològiques als polígons industrials dels municipis petits, una millor gestió dels boscos i més formació dels treballadors en entorns rurals mitjançant l'impuls de la Formació Professional. La patronal ha presentat la proposta aquest dimarts a Tarragona i ha apuntat que treballarà perquè els partits polítics que es presentin a les properes eleccions incorporin la creació d'aquest pacte al seu programa.

El pacte nacional d'acció al món rural Pimec el vol impulsar juntament amb 75 entitats, entre associacions, consells comarcals, ajuntaments i cambres de comerç d'arreu de Catalunya. La voluntat és «fer un canvi de rumb» respecte les polítiques que es duen a terme, en paraules del president de Pimec, Josep González. Tot plegat, amb l'objectiu de potenciar les zones més despoblades per, precisament, equilibrar el territori. Jordi Ciuraneta, president de Pimec Tarragona, ha inidicat que «sense aquest equilibri el país no és sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental».

Per això Pimec vol exercir «de lobby» davant els partits polítics i per traslladar-los que el món rural és a un pas «del no retorn». González, de fet, ha denunciat «falta de sensibilitat de les administracions» vers els municipis petits i que no estan donant «la resposta que es desitjaria» a les zones rurals. Un exemple d'això, al seu parer, és la manca d'inversions que asseguren hi ha en aquestes àrees.

Reclamen veu a la taula d'IQOXE

Des de Pimec també s'ha reclamat poder formar part de les taules de treball que des de la Generalitat s'han engegat amb diferents agents del Camp de Tarragona per analitzar les causes i conseqüències de l'explosió d'IQOXE. Ciuraneta s'ha mostrat molest perquè no se'ls ha convocat a cap reunió. «Avui per avui no hem rebut cap trucada de ningú, i això és significatiu», ha assenyalat. I ha reclamat: «Volem que se'ns tingui en compte. Tenim empreses de l'entorn del món químic i tot el que sigui tirar endavant i crear riquesa mirant de baixar al màxim la conflictivitat, hi serem».

Pimec agrupa empreses que tenen presència al polígon petroquímic de Tarragona, però principalment són companyies auxiliars i de serveis de les grans firmes. Ciuraneta ha concretat que han parlat amb aquestes empreses a nivell particular.

tracking