Diari Més

Medi Ambient

La Guàrdia Urbana es nega a recollir dos gats abandonats a Tarragona

La Protectora de Gats recorda a l’Ajuntament que faci complir la llei de Protecció d’Animals de la Generalitat de Catalunya

Els gats joves i sense esterilitzar són els que tenen més probabilitat de caure.

Com evitar els perills del síndrome paracaidista en gatsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Protectora de Gats de Tarragona denuncia que la Guàrdia Urbana es va negar a recollir dos gats abandonats a la ciutat el passat 28 de gener, fet que des de l’entitat qualifiquen de «molt greu». L’associació explica que, com a tal, sovint reben trucades de particulars demanant ajuda quan es troben algun animal ferit o abandonat.

Protectora de Gats assegura que cap a les 16 hores de dimarts van rebre l’avís d’un veí de Campclar que havia trobat un gat abandonat dins d’una cistella de transport. Des de l’associació van indicar al particular que havia d’avisar a la Guàrdia Urbana, ja que són els encarregats de gestionar la recollida de l’animal. En la primera trucada del veí la resposta de la policia local va ser negativa i, en la segona trucada, en la qual va intercedir la protectora, novament la resposta va ser negativa, assegurant els agents que «estem molt enfeinats i trigarem 24 hores a anar a recollir el gat».

Des de l’entitat expliquen que finalment va ser el mateix veí del barri de Ponent qui va recollir el gat i el va portar a les instal·lacions de la Protectora d’Animals de Tarragona. Menys de 24 hores després, rebien a l’associació un altre avís d’una noia de Sant Pere i Sant Pau que havia trobat una gata petita que corria perill al carrer. Una altra vegada, la resposta de la Guàrdia Urbana de la ciutat va ser que no podien.

La Protectora de Gats recorda a l’Ajuntament de Tarragona que, segons la llei de Protecció d’Animals de la Generalitat de Catalunya Capítol II, art. 16: «Correspon als ajuntaments recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits i de controlar els animals salvatges urbans», i insta al consistori a complir les seves pròpies lleis.

tracking