Diari Més

Nomenclàtor

L'Ajuntament de Tarragona dedicarà una plaça de la Part Alta a la rumba

L’espai on està el monument als herois portarà el nom de Julio Antonio

La plaça de la Rumba estarà entre la muralla i la URV.

L'Ajuntament de Tarragona dedicarà una plaça de la Part Alta a la rumbaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat posar nom a tres espais de la ciutat. Dos estaran dedicats a persones, Julio Antonio i Muriel Casals, i un a la rumba, un moviment musical moltes arrels a Catalunya i a la ciutat de Tarragona. La plaça de la Rumba estarà ubicada a la Part Alta. Concretament, a l’espai que hi ha entre la muralla romana i el carrer de l’Escorxador. En aquesta plaça hi ha un dels accessos a l’interior de l’edifici del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili i, per la banda oposada, connecta amb el passeig de Torroja.

Pel que fa a la plaça Julio Antonio, aquesta estarà ubicada a la Rambla Nova i coincidirà amb el lloc on hi ha el monument que la ciutat dedica als herois del 1811, obra, precisament, de l’escultor de Móra d’Ebre.

Per altra banda, Muriel Casal donarà nom a un carrer de nova construcció que discorrerà en paral·lel a l’avinguda d’Andorra i el cinturó de circumval·lació, un espai que encara està per urbanitzar. Casals va ser economista, presidenta d’Òmnium Cultural i diputada per Junts pel Sí. Va morir el 14 de febrer a Barcelona, a conseqüència de les ferides que va patir en ser atropellada per un ciclista.

tracking