Diari Més

Coronavirus

Es suspenen els actes organitzats per celebrar l'Any Nou xinès a Tarragona

S’ha decidit cancel·lar-los per solidaritat amb la situació que viu el poble asiàtic pel coronavirus

Imatge d'un dels diversos actes de celebració de l'Any Nou xinès el febrer de l'any passat a la plaça Corsini de Tarragona.

Es suspenen els actes organitzats per celebrar l'Any Nou xinès a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), juntament amb les diferents associacions de la comunitat xinesa a la ciutat, han decidit cancel·lar els actes per celebrar l’Any Nou xinès previstos per diumenge dia 9 de febrer.

L’edil de Nova Ciutadania, Paula Varas, explica a Diari Més que, tot i que l’Agència Catalana de Salut els ha informat que no hi ha motius per suspendre la celebració, així ho han decidit per solidaritzar-se amb la situació epidèmica que viu el poble asiàtic pel coronavirus i per prevenir la discriminació o la xenofòbia. «La gent està espantada amb el coronavirus i com que hi ha falta d’informació, molta gent es tapa la boca o aguanta la respiració quan passa pel costat o està a prop d’una persona xinesa, la qual se sent discriminada per actituds com aquestes», lamenta Varas. A més, assegura que han estat fent un seguiment, amb les entitats de la comunitat xinesa, dels mateixos xinesos i els seus familiars que han estat viatjant entre Tarragona i la Xina per assegurar-se de què no hi ha cap persona afectada.

La republicana assegura que la suspensió de les activitats ha estat coordinada amb totes les entitats que han format part de l’organització de l’Any Nou xinès, que enguany és el de la Rata, que són, a més dels organismes municipals, la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació de Dones Xineses de Catalunya, l’Associació d’Immigrants Xinesos de Tarragona, l’Aula de Xinès i l’Associació d’estudiants i investigadors xinesos de Tarragona.

Així doncs, la plaça Corsini no acollirà els tallers, les activitats culturals, els espectacles i la Cursa de l’Horòscop, entre d’altres, que havien d’ocupar el matí de diumenge, de les 10 a les 15 hores.

tracking