Diari Més

Societat

Els Mercats de Tarragona se sumen a la campanya 'Entén la teva ciutat en pictogrames'

Es tracta d'una iniciativa de l’associació sense ànim de lucre ‘Todos en Azul’, formada per famílies amb fills i filles amb TEA

Imatge de la presentació de la campanya.

Els Mercats de Tarragona se sumen a la campanya 'Entén la teva ciutat en pictogrames'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta s’han sumat a la campanya ‘Entén la teva ciutat en pictogrames’ que consisteix a senyalitzar els edificis i serveis públics amb pictogrames, fàcilment identificables per persones que pateixen el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Des de fa uns dies, els accessos dels dos mercats municipals de la ciutat disposen d’un pictograma homologat a cada una de les entrades, sis en total a l’edifici de la Plaça Corsini i dos més a Torreforta. «Es tracta de facilitar l’accessibilitat, la inclusió i l’accés a la informació a persones que tenen unes necessitats comunicatives diferents», ha declarat el conseller i president d’Espimsa, Dídac Nadal, qui ha convidat a tots els comerços, establiments i locals de l’entorn del Mercat i la ciutat a participar en el projecte.

La campanya ‘Entén la teva ciutat en pictogrames’ és una iniciativa de l’associació sense ànim de lucre ‘Todos en Azul’, formada per famílies amb fills i filles amb TEA i que treballa per sensibilitzar, animar i implicar les institucions sobre la necessitat d’implantar la senyalització adaptada, mitjançant pictogrames. «Les persones amb TEA comprenen, assimilen i retenen millor la informació si l’obtenen de manera visual, per això és tan important que la ciutat estigui senyalitzada a través d’aquest sistema», ha dit el president de l’associació, Juan José Caravaca, acompanyat de la vicepresidenta Ana Martínez.

D’altra banda, la presentació dels pictogrames dels mercats ha comptat amb la col·laboració de l’organització ‘Proyecto Mi Héroe’, el seu president, Javi Cornelio, i el superheroi Capità Amèrica. Aquesta organització col·labora amb hospitals i centres infantils, acostant la màgia dels superherois a nens i nenes.

tracking