Diari Més

Urbanisme

El govern estudia prohibir aparcar als carrers del centre del Serrallo

La intenció és convertir els carrers Gravina i Sant Pere en plataforma única per facilitar la mobilitat i accessibilitat dels veïns

El carrer Sant Pere, via en què el consistori vol millorar la mobilitat dels veïns.

El govern estudia prohibir aparcar als carrers del centre del SerralloGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona estudia la possibilitat de convertir el carrer Gravina i el carrer de Sant Pere, que creuen el centre del barri del Serrallo, en vies amb plataforma única i, de la mateixa manera, contempla prohibir-hi l’aparcament de cotxes. El regidor d’Urbanisme del consistori, Xavi Puig, explica que els veïns de la zona «estan molt contents» amb la recuperació de l’espai pels vianants que es va fer al carrer Trafalgar i al Moll de Pescadors, que és unificar la vorera i el carrer a una mateixa alçada facilitant la mobilitat dels vianants, i assegura que és una reclamació dels mateixos residents que als dos eixos del barri de pescadors és faci el mateix. Puig assenyala també que a molts dels veïns, sobretot els d’edat més avançada, els suposa una dificultat accedir a les seves cases perquè els cotxes aparcats els impedeixen fer-ho amb normalitat. «La idea és fer que el Serrallo sigui per a les persones i expulsar-ne el cotxe, que ara és massa protagonista», defensa Puig, que afegeix que «no només és una bona idea des del punt de vista de la ciutat, sinó que és una demanda dels veïns i, per tant, és una demanda que volem tirar endavant». De totes maneres, l’edil republicà descarta prohibir la circulació en els dos carrers. Pel que fa a l’aparcament, Puig sosté que «caldrà estudiar i buscar alternatives» a les places d’aparcament que es perdran.

El fet de reduir el protagonisme dels cotxes i recuperar i augmentar els espais per als vianants és un dels objectius principals d’aquest govern, que segons Puig, es fonamenta en la «cohesió» i en la «sostenibilitat». En aquest sentit, i tot i que encara no vol parlar de dates, Puig reconeix que les proves pilot de tancament de carrers per fer-se a la idea del que seria la futura illa Corsini es poden dur a terme en un futur pròxim. «Es poden anar tancant carrers, anar provant per veure si funciona bé o no, i tranquil·litzar els diferents sectors que els pugui fer por aquesta mesura tenint en compte que, si no funciona, es reverteix i ja està», explica Puig, que diu que «els carrers dins aquesta illa són carrers que s’hauran de recuperar per la ciutadania i on el cotxe haurà de ser subsidiari o quedar-ne fora». Sobre aquesta idea d’illa Corsini, el regidor d’Espais Públics defensa que el projecte «ha de ser participat i en la seva elaboració i el seu seguiment del funcionament hi ha d’intervenir tant el sector comercial com el veïnal». Els pressupostos municipals contemplen una partida de 75.000 euros per la creació d’aquest projecte que busca millorar de l’espai de Corsini i voltants i facilitar la mobilitat de la gent.

Puig tampoc posa data per la «reformulació arquitectònica» de la Rambla Nova. L’edil republicà remarca que no és només el paviment el que s’ha de canviar, sinó que també caldrà canviar jardineres, parterres, bancs o quadres elèctrics. «Són molts els elements els que fan que la Rambla Nova no estigui endreçada, amb una imatge molt poc a l’altura del carrer que és», lamenta Puig, que defensa que «és el carrer per excel·lència de passeig dels tarragonins, és una artèria comercial de primer ordre i una carta de presentació dels visitants. Ha de lluir i no llueix». Puig assegura que el govern farà el projecte «del que ha de ser» la Rambla Nova aquest any 2020.

El republicà sosté que «posar dates ha estat un exercici de tremenda irresponsabilitat de l’anterior govern, perquè després aquestes s’anaven postposant i no tenien cap sentit», i afegeix que «parlar de dates serà molt més fàcil d’aquí a mig any o un any, perquè ja haurem reduït molta incertesa i tindrem el projecte enllestit. Parlar de calendari sense tenir un projecte és fer volar coloms».

Per altra banda, els comptes municipals també contemplen destinar 100.000 euros a la redacció del projecte del barri del Port, el qual Puig considera el més «ambiciós». «Implica moltes tecles diferents, parlem de canvi integral. Es millorarà la mobilitat, es rehabilitaran façanes i habitatges, es recuperaran places públiques i es milloraran els espais, etc.», diu Puig.

El carrer Gravina, via en què el consistori vol millorar la mobilitat dels veïns.

El govern estudia prohibir aparcar als carrers del centre del SerralloGerard Martí

tracking