Diari Més

DELINQÜÈNCIA

La màfia dels falsos tècnics de Microsoft segueix operant a Tarragona

Demanen contrasenyes de l’ordinador, el bloquegen i retornen el control a canvi de diners

Es tracta d'una estafa de la qual els Mossos d'Esquadra fa temps que alerten amb víctimes arreu de Catalunya

La màfia dels falsos tècnics de Microsoft segueix operant a la ciutatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estafa dels falsos tècnics de Microsoft no cessa a la ciutat de Tarragona. Durant l’última setmana han estat diversos veïns els que s’’han vist involucrats en aquest intent d’engany en què els membres d’una màfia truquen al telèfon i demanen les contrasenyes de l’ordinador, fent-se passar per tècnics del sistema operatiu. Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, els delinqüents, un cop tenen les claus, bloquegen l’ordinador i és llavors quan demanen diners a la víctima a canvi de poder recuperar-ne el control. De la mateixa manera amb la contrasenya de Google, amb la qual s’apoderen del compte i extorsionen la víctima per recuperar-lo. Patxi, un veí del barri de Sant Salvador de Tarragona, explica que aquest últim mes li han trucat unes 10 vegades, alguna setmana més de dos cops. «Et diuen que són de Microsoft, parlant un castellà bastant dolent, i et pregunten si tens ordinador. Quan dius que sí, t’intenten fer creure que hi tens un problema», assegura Patxi, que afegeix que «a mi em van dir que m’enviaven un correu, en el qual havia de clicar a un enllaç, però ja vaig veure que em volien encolomar una cosa que no tocava i els vaig penjar». El veí del barri tarragoní reconeix que «ràpidament veus coses que et fan desconfiar, com el número de telèfon des del qual et truquen o l’accent del suposat tècnic».

Kevin, també de Sant Salvador, explica que li van trucar a principis de la setmana passada. «Em van preguntar si tenia ordinador i els vaig contestar que sí i que em funciona molt bé», diu Kevin, que apunta que «l’accent estrany de la persona que et parla ja t’indica per on va la cosa». El veí del barri explica que a l’Associació de Veïns de Sant Salvador ja n’havien parlat d’aquest tema, «sobretot per ajudar a la gent gran perquè no caiguin en la trampa».

Sergi Catalán, de Ferran, relata que li van trucar farà cosa d’un mes: «Era una noia amb accent anglès. Em va dir que era del departament de Desenvolupament de Microsoft i que havia detectat una errada al meu sistema. Em va demanar contrasenyes i un correu electrònic i llavors li vaig comentar que jo no tinc el sistema operatiu de Microsoft, i em va dir que no li servia i va penjar». El president de l’AVV La Mòra-Tamarit, assegura que al barri també hi ha més d’un veí afectat.

Els Mossos d’Esquadra fa anys que alerten d’aquest mètode d’estafa, que no és nou, a nivell de tot Catalunya. A Tarragona tampoc és la primera vegada. Tot i que aquest 2020 s’han registrat diversos intents d’aquest tipus d’engany, a principis del 2019 es van conèixer els primers casos a la ciutat.

tracking