Diari Més

Infraestructures

L'Ajuntament i la URV signen un conveni de col·laboració pel projecte del Banc de la Ciència i del Coneixement

Cediràn els espais de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura per al disseny i desenvolupament del projecte

Imatge de la signatura del conveni.

L'Ajuntament i la URV signen un conveni de col·laboració pel projecte del Banc de la Ciència i del ConeixementMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili han signat aquest matí un conveni de col·laboració per la cessió temporal d’espais de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura per al disseny i desenvolupament del projecte del Banc de la Ciència i del Coneixement. Aquests espais de la Universitat seran ocupats per dos arquitectes municipals que estaran dedicats íntegrament a la redacció del projecte del Banc. La consellera responsable del projecte del Banc, Laura Castel, ha assegurat que «és un espai de treball comú amb la URV, és a dir, el que fem és la creació de la sala de màquines d’aquest gran projecte que compartim amb la Universitat i els instituts de recerca».

El nou equipament, batejat com el Banc de la Ciència i el Coneixement, es concep com un espai de divulgació científica, també obert però a la ciutadania amb espais cívics i sales d'actes.

El projecte es nodreix de la generació de coneixement de la Universitat i dels instituts de recerca del territori, de reconegut prestigi internacional, i de la voluntat de posar a disposició de la ciutadania un espai on es pugui interactuar amb la ciència i el coneixement, per tal d’entendre no només la rellevància dels avenços que es fan en els diversos camps que aplega amb vista al nostre futur, sinó també perquè siguem conscients de la manera com ens afecta en la nostra quotidianitat.

Així, el projecte vol establir una relació de doble sentit amb la societat: d’una banda, a partir d’activitats de divulgació i educació científiques, es vol aportar una mirada científica de la ciutat i el seu entorn en un context d’avenç de la ciència mundial; retornar a la ciutat un ús social en forma de continguts científics, culturals i educatius, i retenir i captar talent.

D’altra banda, es vol involucrar la ciutadania i fer que participi tant en projectes de recerca que puguin oferir les institucions, com en la identificació d’àmbits de recerca sobre temes en què la ciutadania creu que val la pena aportar solucions.

tracking