Diari Més

Explosió Canonja

IQOXE es mostrà «sorpresa» que Treball es personi com acusació particular

Considera aquest moviment com una «falta d'imparcialitat»

Moments després de la deflagració.

iqoxe, explosió, etilè, canonjaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

IndustriasQuímicasdel Óxidode Etileno(IQOXE) ha informat través d'un comunicat que ha iniciat el procediment laboral per determinar el compliment de les normes laborals al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Per aquest motiu des d'IQOXEes mostren sorpresos que aquest Departament s'hagi personat com a acusació popular en la causa judicial oberta als jutjats de Tarragona per l'accident del passat 14 de gener de 2020.

El portaveu de l'empresa,JavierFontcuberta, assegura que es mostra sorprès per aquest nou moviment, ja que «no ha conclòs el procés de la investigació, aquesta es troba en la primera fase». Per aquest motiu ho considera una «falta d'imparcialitat», ja que l'anunci depersonarsecom acusació popular constitueix aquest departament en «instructor, jutge i part» de la investigació.Fontcubertaindica que no s'ha pogut accedir encara a la zona de l'explosió i per tant les causes del succés segueixen sent «desconegudes».

L'empresaIQOXEconfia que la investigació judicial i la investigació independent que s'està duent a terme puguin determinar les causes de l'accident.

Finalment, en el comunicat, l'empresa reitera que compleix amb els requisits que la llei estableix per la seva activitat.

tracking