Diari Més

Laboral

Els sindicats denuncien «contradiccions» per part de l'AEQT en la taula de treball que va proposar el Departament de Treball

L’Administració també va insistir en la necessitat de tenir garanties que la taula pugui avançar per trobar espais d’acord

Imatge de la planta de la Canonja.

iqoxe, canonja, indústria química, tancs, explosióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dues reunions, la darrera de les quals va tenir lloc dijous a la tarda, els sindicats CCOO i UGT han denunciat «la falta de compromís de les patronals en relació amb la seguretat de les persones treballadores i de la ciutadania», expliquen en un comunicat. Amb una proposta inicial de concertació per part de l’Administració a sobre de la taula, els sindicats denuncien que «es van repetir les mateixes actituds patronals de no assumir el seu rol».

«En primer lloc, l’AEQT va tornar a manifestar que no pot arribar a acords que interpel·lin a la totalitat de les empreses i, en segon lloc, es va negar a comprometre’s en solucionar els problemes. Només estan disposats a fer manifestos d’intencions, buits de contingut i compromís», expliquen des de CCOO.

En aquest escenari, CCOO d’Indústria i FICA-UGT han tornat a insistir en la necessitat que qui segui com a patronal a la taula «pugui i vulgui arribar a acords generals que solucionin el conflicte». En aquesta línia, i amb la presència de Foment del Treball, els sindicats van tornar a reiterar que s’asseguin a la taula les patronals més representatives, és a dir, Foment i Pimec.

L’Administració també va insistir en la necessitat de tenir garanties que la taula pugui avançar per trobar espais d’acord.

Després de la reunió, tant FICA-UGT com CCOO d’Indústria asseguren que «l’AEQT no vol més que perdre el temps, i això ens dona més raons per defensar l’escalada del conflicte, que s’iniciarà amb la convocatòria de vaga del proper 19 de febrer».

tracking