Diari Més

Ajuntament

Els treballadors de les empreses municipals estaran en els consells

Els representants dels diferents col·lectius tindran veu i vot

alt

diputació de tarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de les empreses municipals estaran representats en els consells d’administració. Així ho va anunciar ahir dijous a aquesta redacció el regidor de l’Ajuntament de Tarragona Jordi Fortuny. La mesura no afectarà, de moment, a les empreses mixtes, però la voluntat és seguir la mateixa política. Fortuny va dir que, en el cas de les empreses mixtes la mesura encara trigarà a arribar, «però també es farà», va recalcar.

Els consells d’administració «de les empreses cent per cent municipals» celebrats ahir van acordar l’elaboració d’un reglament específic perquè els diferents col·lectius de treballadors «nomenin un representant», va dir Fortuny. Seran els treballadors qui designin la persona que els representarà en els consells d’administració. El regidor va explicar que el treballador que sigui escollit «tindrà veu i vot, i totes les responsabilitats d’un conseller».

L’objectiu que persegueix aquesta mesura és «augmentar la participació i la importància dels treballadors dins les empreses municipals». Fortuny va subratllar que «es tracta d’una obertura clara a una participació més eficient dels treballadors i, d’aquesta manera, els consells d’administració tenis més coneixement de les experiències dels treballadors».

La mesura s’emmarca en la política participativa del govern de la ciutat d’Esquerra Republicana i En Comú Podem. L’Ajuntament feia temps que anava al darrer de poder aplicar aquesta decisió que farà que els treballadors estiguin més vinculats a les empreses municipals.

Aquesta iniciativa afectarà, d’entrada, a Aparcaments Municipals de Tarragona, Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona, Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona, Empresa de Serveis i Promocions d’Iniciatives i Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes.

tracking