Diari Més

Política

Martín: «La prioritat és treure les mercaderies, no el tren-tramvia»

El PP rebutja part del contingut de la declaració institucional per exigir millores ferroviàries «perquè no són urgents»

Imatge d'arxiu de la platja de vies de l'estació de Tarragona, el punt de partida d'aquesta actuació.

estació tren, tarragona, adif, renfeCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona no votarà a favor de la declaració institucional que porta com a encapçalament «En defensa d’un model de transport per ferrocarril que afavoreixi la ciutat de Tarragona i el conjunt del Camp de Tarragona», tot i estar conforme amb part del contingut. El portaveu del PP, José Luis Martín, va explicar ahir dimarts en roda de premsa que la prioritat és «treure les mercaderies del centre de la ciutat i millorar el nombre de trens i la seva qualitat». Aquest són els dos dels sis punts de la declaració institucional, i el PP està a favor. No passa el mateix amb els quatre restants que, segons aquesta formació, «no és el moment de plantejar-los» ja distorsionen les necessitats «més urgents» del territori en matèria ferroviària, un cop va entrar en funcionament el Corredor Mediterrani. L’Ajuntament «ha de fixar clarament els objectius per no perdre força», va afirmar.

Martín va recordar que, en la Junta de Portaveus celebrada per abordar la problemàtica del ferrocarril, «tots els grups ens vam posar d’acord», però «una altra cosa és el contingut de la declaració institucional que ens han entregat». «No ens sumem perquè va més enllà del que es va parlar a la Junta de Portaveus i li falta una clara visió estratègica sobre el sistema ferroviari del nostre territori». Martín va remarcar que, «en el context que vivim i amb els darrers esdeveniments, cada vegada és més urgent per la ciutat de Tarragona que es paralitzi la circulació de mercaderies perilloses, tant per raons de seguretat com per la necessitat d’establir la construcció d’una plataforma periurbana per al transport de mercaderies», va dir.

Martín declarar que «no és el moment» de «reclamar a la Generalitat que el desmantellament i la integració urbana de les vies actuals entre Cambrils, Salou i Port Aventura s’acompanyi de la implantació immediata del sistema tren-tramvia del Camp de Tarragona», com indica el quart punt de la declaració institucional, «entre altres motius perquè estan implicats altres ajuntaments i Tarragona ha de tenir un clar lideratge». Pel que va al punt cinquè, on es demana «la creació de l’estació intermodal del sud de l’aeroport, generant sinergies entre el ferrocarril i l’avió al Camp de Tarragona», el portaveu del PP va dir que «l’objectiu a mitjà termini ha de ser recuperar la centralitat ferroviària i canviar el nostre model de ciutat cap a altres sectors com el turisme, la cultura i la logística, sense dependre d’un desgavell ferroviari que no ens permet desenvolupar un model alternatiu i de futur». «Aquest canvi –va afegir el portaveu del PP– no tindrà sentit si no concentrem tots els esforços en la prioritat més urgent: fer sortir les mercaderies de la via de la costa i que aquesta sigui pels ciutadans». Martín va lamentar el fet que «arribem tard, però aquesta situació es pot revertir».

tracking