Diari Més

Investigació

Investigadors de la URV estudien l'extracció de compostos saludables de la fruita

El consum de fruites i verdures s'ha relacionat amb la reducció del risc a patir malalties associades a l'obesitat

El desenvolupament de les quatre metodologies permetrà la correlació dels efectes beneficiosos del consum d'aquestes fruites.

Investigadors de la URV estudien l'extracció de compostos saludables de la fruitaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) estudien nous mètodes per perfeccionar l'extracció de compostos d'efectes saludables de les fruites més consumides, ha informat la universitat.

Els investigadors han estudiat l'extracció i han caracteritzat al detall el contingut en polifenols -substàncies que donen olor i gust a les fruites i tenen un alt poder antioxidant- de raïm, taronges, albercocs i cireres.

El consum de fruites i verdures s'ha relacionat amb la reducció del risc a patir diferents malalties i patologies associades a l'obesitat, gràcies, entre d'altres, als polifenols.

Per associar el contingut en polifenols d'un aliment amb un efecte bioactiu és necessària la caracterització al detall de l'aliment, tot i que s'apliquen mètodes generalistes per a això, cosa que comporta biaixos.

Per evitar aquest error, el Grup de recerca en Nutrigenòmica de la Universitat Rovira i Virgili ha desenvolupat diferents mètodes d'extracció de polifenols per diferents fruites altament consumides en les societats actuals.

El desenvolupament d'aquestes quatre metodologies específiques permetrà la correlació dels efectes beneficiosos del consum d'aquestes fruites amb el seu contingut en polifenols, permetent identificar els compostos bioactius de les diferents funcions biològiques.

tracking