Diari Més

Seguretat

Les obres del CPO ja han començat al solar del barri de Parc Francolí

L’AVV lamenta que l’Ajuntament encara no ha respost a les propostes d’augmentar la seguretat

L'excavadora que des d'ahir treballa en el que és l'inici de la construcció del Centre Penitenciari Obert al solar de Parc Francolí.

Les obres del CPO ja han començat al solar del barri de Parc Francolí de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció del Centre Penitenciari Obert (CPO) van començar ahir al solar del barri tarragoní de Parc Francolí. Ara per ara, només hi ha una màquina excavadora de l’empresa encarregada de la construcció aplanant el terreny. El president de l’Associació de Veïns Parc Francolí, Jordi Miguel, lamenta, en declaracions a Diari Més, que després de la reunió amb l’Ajuntament de Tarragona de fa dos mesos, encara esperen el «feedback» que els havien promés a les seves propostes de reduir la inseguretat dels veïns. «El que demanàvem no era res de l’altre mon, més seguretat i enllumenat al barri», explica Miguel.

El president de l’entitat veïnal apunta que «potser l’interès que va mostrar el consistori en un primer moment era per rebaixar els ànims de disconformitat dels veïns de la zona», però confia en què l’Ajuntament col·laborarà en les demandes que van presentar. «Tindrem, en un any, una instal·lació muntada i amb molts problemes de seguretat al parc, actes vandàlics que no tenen a veure amb la futura presó però, si partim d’una base d’inseguretat i encara afegim una presó, fa que es creï una alarma social. Això és el que demanem, que des d’un principi s’aposti per la seguretat i que l’Ajuntament es preocupi pel barri, cosa que no ha fet la Generalitat de Catalunya», critica Miguel.

Pel que fa al Govern, el president de l’associació veïnal vol deixar clara la seva disconformitat amb la manera que ha actuat, «ja que en cap moment ens ha informat del projecte». Això, sumat al fet que l’Ajuntament encara no hagi donat resposta a les propostes de l’AVV Parc Francolí en termes de seguretat, fa que l’entitat s’estigui plantejant dur a terme alguna acció de protesta. «Molts veïns estan molestos amb la construcció del CPO i ens han demanat si farem alguna protesta. Ho estem valorant», diu Miguel. Entre l’octubre i el novembre ja es van mobilitzar en diverses manifestacions.

tracking