Diari Més

Investigació

La URV dissenya una aplicació per fomentar bona salut mental entre cuidadores

Es va fer un assaig clínic amb un total de 108 cuidadores de les Terres de l'Ebre, Tarragona i Barcelona

Pepi Pallarés, cuidadora; Núria Albacar, coordinadora del projecte, i Mònica Mulet, infermera del CAP Baix Ebre, mostren l'aplicació Cuidadoras Crónicos.

La URV dissenya una aplicació per fomentar bona salut mental entre cuidadoresURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip interdisciplinari de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha dissenyat una aplicació mòbil per fomentar la bona salut mental entre les cuidadores que tenen al seu càrrec un malalt crònic, de cara a disminuir el seu nivell d'estrès i evitar futurs problemes de salut, físics o psicològics.

Segons ha informat la URV en un comunicat, aquesta aplicació ha estat desenvolupada pel seu Departament d'Infermeria amb la col·laboració del d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, que ha elaborat la seva part tecnològica.

Aquesta aplicació es posa en marxa cada dia a l'hora establerta per la usuària amb una frase motivadora i al llarg del dia proposarà diverses activitats que interpel·len la cuidadora a avaluar el seu estat d'ànim i a reflexionar sobre les coses positives que implica tenir cura d'una altra persona.

En aquest sentit, la professora del campus de les Terres de l'Ebre de la URV, Núria Albacar, destaca que han «comprovat que les persones cuidadores s'han sentit més acompanyades usant aquesta aplicació i que això ha incidit en el seu benestar psicosocial».

Per desenvolupar aquest projecte, la URV ha comptat amb el suport del Fons d'Investigació en Salut de l'Instituto Carlos III i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Es va fer un assaig clínic amb un total de 108 cuidadores de les Terres de l'Ebre, Tarragona i Barcelona; una meitat va usar l'aplicació i l'altra meitat no.

Segons la URV, els primers resultats de l'aplicació apunten que aquesta eina ha millorat l'estat d'ànim de les cuidadores que van emprar l'aplicació.

tracking