Diari Més

Explosió Canonja

Detecten noves esquerdes a Bonavista a causa de l'explosió

L’AVV Bonavista recull la documentació de les afectacions a habitatges

Esquerdes en un balcó de Bonavista provocades per l'explosió.

Detecten noves esquerdes a Bonavista a causa de l'explosióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Bonavista està recollint, durant aquests dies, la documentació dels veïns del barri que van veure afectats els seus habitatges a causa de l’onada expansiva de l’explosió d’IQOXE de fa dues setmanes. Dies després de l’accident s’han detectat esquerdes en diversos edificis i, segons explica la presidenta de l’AVV, Loli Gutiérrez, el departament de recursos humans de la companyia química va contactar amb ells i els van proporcionar el contacte de la seva assegurança perquè enviessin les dades que són, principalment, la direcció, un comentari del desperfecte, fotografies d’aquest, una fotocòpia de la denúncia feta als Mossos d’Esquadra i les dades de l’assegurança de l’afectat, si és que en té. Ara per ara, diu la presidenta de l’entitat veïnal, han enviat la documentació d’una cinquantena de veïns. «Crec que és l’assegurança d’IQOXE qui ha de pagar els desperfectes causats per l’explosió», defensa Gutiérrez, que afegeix, «ens diuen que ho ha de pagar la nostra assegurança però hi ha molta gent que no en té».

La presidenta de l’associació de veïns explica que en un principi havien comptabilitzat en unes 200 persones les que s’havien vist afectades per l’accident, però els danys eren produïts bàsicament a vidres, portes i finestres. En canvi, segons Gutiérrez, en els últims dies han vist augmentades les afectacions en edificis, «amb esquerdes cada cop més greus». Sobre aquest tema, Gutiérrez assegura també que estan iniciant els contactes amb els arquitectes de l’Ajuntament de Tarragona perquè facin una valoració exacta dels desperfectes als edificis i puguin assenyalar quin nivell de perillositat tenen.

Un dels afectats per l’explosió va ser el negoci Cuines i portes Tarragona S.L, al Carrer U de Bonavista. Carmen Alcalà, una treballadora, defensa que pocs dies després de l’explosió ja van avisar a la seva assegurança i el pèrit va fer una revisió dels desperfectes de l’interior del seu local. Va ser uns dies més tard quan se’n van adonar també que hi havia diverses esquerdes a la façana de l’edifici i les bases d’alguns balcons malmeses, fins al punt en què aquella vorera es troba acordonada. Alcalà lamenta que no han pogut obrir en horari normal des del dia de l’accident: «Tenim obert algunes estones. El guix del sostre està penjant i és perillós i, a més, no puc obrir del tot la persiana de la porta d’entrada, les guies també devien quedar afectades per l’onada expansiva». Ara estan a l’espera que el pèrit torni per valorar l’afectació de la façana.

Per altra banda, la manifestació prevista pel passat dimarts està convocada per avui a les 18 hores, després que els organitzadors es veiessin obligats a suspendre-la a causa del temporal Glòria. Gutiérrez demana que tothom es sumi a la marxa, que començarà a la plaça de la Constitució i recorrerà els carrers del barri fins a la carretera N-340, la qual tallaran fins a arribar a l’entrada d’IQOXE. Allà es trobaran amb una altra marxa que sortirà, a la mateixa hora, de la plaça del Castell de la Canonja. Gutiérrez explica que, per mitjà de cassoles i xiulets, «farem sonar les sirenes que no van sonar el dia de l’explosió, quan ho haurien d’haver fet».

La manifestació ha estat convocada per la FAVT, l’AVV de Bonavista, la Nova Unió de Comerciants de Bonavista, el Club Cultural Bonavista, el Racing Bonavista, l’AMPA Escola Joan XXIII, l’AVV La Granja, l’Escuela de Flamenco Ria Pita, la Coordinadora de Salut Bonavista, l’ADT Torreforta i la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET).

tracking