Diari Més

Política

CUP Tarragona portarà al ple no hi tornin a atracar vaixells militars i de guerra

També proposaran que el Port pugui acollir els embarcacions de la Fundació Proactiva Open Arms

Imatge de la fragata «Blas de Lezo» atracada al Port.

Portes obertes per visitar la fragata Blas de Lezo al Port de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Candidatura d’Unitat Popular defensarà durant elplededijous una moció perquèa la ciutat no atraquin vaixells militars ni de guerra. Al mateix temps, proposaran que el Port de Tarragona pugui acollir els vaixells de la Fundació Proactiva Open Arms.

Segons explica la formació, Tarragona acull regularment desde 1997 vaixells militars de l'OTAN, de la VIa Flota dels EUA i també de l'armada espanyola.Joan Miquel Nadal i Lluís Badia, alcalde de la ciutat i president de l'Autoritat Portuària, respectivament, van liderar una campanya perquè Tarragona esdevingués seu logística del portaavions JFKdels EUA i de l'OTAN basant-se «en suposats beneficis econòmics», segons laconsellera Eva Miguel.

En gairebé totes les ocasions aquests vaixells realitzen jornades de portes obertes que contribueixen «a ajudar a blanquejar la guerra i la militarització de la nostra ciutat. Aquests vaixells no són un espectacle, són màquines de matar», ha expressat la consellera Miguel.

La CUP proposarà al pleque a Tarragona puguin atracar els vaixells d'ajuda humanitària de la Fundació Proactiva Open Arms.

Finalment, recorda que l’any 2003 Tarragona es va declarar Ciutat Contra la Guerrai al 2005 s’adheria a la xarxa d’Alcaldes per la Pau.

tracking