Diari Més

Societat

La Part Alta es queda sense quioscos amb el tancament de l'últim

Al 2018 va perdre també una oficina bancària

El carrer Major s'ha quedat sense punt de venda de diaris.

La Part Alta es queda sense quioscos amb el tancament de l'últimGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comerç de la Part Alta es va transformant i, amb el pas dels anys, desapareixen les botigues clàssiques i fins fa poc indispensables. Des de fa poques setmanes, el barri s’ha quedat sense quioscos amb el tancament del darrer que quedava, el Quiosc Sebastià. El local del carrer Major, que va canviar d’ubicació al 2019 per un del mateix carrer però a l’altra banda i amb una mida més petita, ha acabat tancant les seves portes.

D’aquesta manera, a partir d’ara, els seus veïns s’han de desplaçar fins a la Rambla si es vol adquirir el diari del dia. La venda de publicacions en paper ha caigut progressivament en els darrers anys a causa de l’aparició de la premsa digital i la premsa gratuïta. Segons dades de l’Oficina de Justificació de Difusió (OJD), cap de les grans capçaleres d’arreu de l’Estat va superar els 90.000 exemplars venuts al dia el 2018. Aquell any, les vendes en quioscos van caure més d’un 10%, fet que indica que la progressió pot anar encara més a la baixa.

Per tot plegat, l’Ajuntament de Tarragona va optar aquell mateix any per desmantellar quatre quioscos ubicats en places i avingudes. Dels 13 que actualment hi ha, tan sols vuit estan operatius, segons fonts municipals. Alguns han canviat amb el temps la seva activitat. L’Ajuntament de Tarragona, però, no té registrats quants baixos d’edificis es dediquen concretament a la venda de diaris.

A banda de la pèrdua d’aquesta activitat comercial, la Part Alta no té des de l’any 2018 cap oficina d’atenció bancària i tan sols conserva un caixer, al mateix carrer Major, per poder treure diners i fer altres operacions en aquesta zona de la ciutat. Diversos veïns lamenten que els locals cada cop tenen un ús més de cara al visitant i no a aquells que hi resideixen.

tracking