Diari Més

Turisme

L'Ajuntament de Tarragona treballa per posar un Parador Nacional a la Part Alta

L’alcalde Pau Ricomà fa l’anunci a FITUR

Ricomà i Castel, a l'estand de la Costa Daurada a FITUR.

L'Ajuntament de Tarragona treballa per posar un Parador Nacional a la Part AltaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona podria tenir un Parador Nacional. Aquesta és, almenys, la voluntat expressada per l’alcalde Pau Ricomà en el decurs de la fira internacional de turisme FITUR, celebrada a Madrid, que va tancar ahir diumenge les seves portes. En la darrera jornada destinada a professionals del sector, Ricomà va assistir a l’assemblea d’alcaldes del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya i, també, a la reunió amb representants de Paradores Nacionales, que va aprovar el Pla d’Acció 2020. En la trobada va quedar palès que Tarragona és una de les poques ciutats Patrimoni de la Humanitat que no disposa d’un establiment de les característiques d’un parador nacional.

Ricomà, qui va participar junt amb Laura Castel, regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, va manifestar que una de les opcions passa per obrir aquest establiment de l’àmbit de l’hostaleria al barri de la Part Alta. Els paradors nacionals acostumen a ocupar edificis amb una trajectòria històrica destacable.

Trobada amb Pedro Sánchez

En una trobada amb el president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, Ricomà i Castel van traslladar-los el projecte de tenir un Parador Nacional a les tres ciutats Patrimoni de la Humanitat que encara no en disposen.

Per altra banda, els dos representants de l’Ajuntament de Tarragona també van comentar a Sánchez dels efectes del temporal Gloria al territori i van informar el president del Govern de l’Estat que l’Ajuntament ha enviat una carta al ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, per reclamar que el tren d’alta velocitat low cost AVLO faci parada a Tarragona, ja que l’estació «dona servei a una zona de més de mig milió d’habitants».

En el decurs de FITUR, l’Ajuntament va mantenir una intensa agenda, amb prop de 25 actes, presentacions i reunions tant en solitari com amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, amb organismes de gestió turística, turoperadors i diferents empreses. L’activitat va servir, entre altres qüestions, per assentar les bases per a l’adhesió a l’Organització Mundial del Turisme.

Per altra banda, Tarragona va presentar a FITUR la Movie Travel, una ruta de viatges cinematogràfics per destinacions europees Patrimoni Mundial UNESCO que inclou Tarragona dins la prova pilot. A més, el Patronat Municipal de Turisme va signar un conveni de col·laboració amb Renfe Viajeros per promocionar activitats turístiques i culturals de Tarragona i oferir descomptes fins al 35% sobre la tarifa general a tots els assistents i expositors de les activitats relacionades amb la promoció del turisme de congressos. Castel va aprofitar la fira per reclamar al director general de RENFE millores en matèria ferroviària.

tracking