Diari Més

Patrimoni

Junts per Tarragona aposta perquè la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La iniciativa l'ha impulsat la Confederació Sardanista de Catalunya

Fotografia d'arxiu d'un Aplec de Sardanes del Serrallo organitzat pel Casal Tarragoní.

plec de Sardanes del Serrallo, Casal TarragoníCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Junts per Tarragona se suma a la proposta per la inclusió de la sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, una iniciativa impulsada per la Confederació Sardanista de Catalunya.

«La sardana és una tradició fortament arrelada a la ciutat de Tarragona, una dansa popular amb grans valors de cohesió i igualtat, a més a més de ser un símbol de la identitat catalana», ha manifestat el portaveu de Junts , Dídac Nadal.

Nadal ha explicat que el grup municipal defensarà una moció en el plenari d’aquest dijous amb l’objectiu que l’Ajuntament de Tarragona doni suport a aquesta candidatura.

El passat desembre la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució de suport a aquesta candidatura per tal que el govern de la Generalitat continuï els tràmits necessaris davant del govern espanyol per fer realitat la proposta.

El portaveu de Junts per Tarragona també ha recordat «la importància de les declaracions del Patrimoni Cultual Immaterial pel que fa a la salvaguarda del patrimoni no tangible i al foment de la diversitat cultural i de la creativitat humana».

tracking