Diari Més

Ajuntament

El govern municipal vol 'desocupar' cotxeres d'un bloc d'Ernest Lluch

El consistori es va quedar 19 places d’aparcament i 4 trasters com a compensació per impagaments de la promotora dels habitatges

A l'esquerra, accés a la zona de cotxeres de l'edifici localitzat al carrer Ernest Lluc

El govern municipal vol 'desocupar' cotxeres d'un bloc d'Ernest LluchGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona vol desfer-se de 19 cotxeres i quatre trasters de la seva propietat, localitzats en un bloc d’habitatges del carrer Ernest Lluch, concretament el número 1, que fa cantonada amb el passeig Rafael Casanova. La quantia econòmica que aconsegueixi serà destinada a la construcció d’habitatge de lloguer social o reforma de pisos que necessiten ser reparats. L’Ajuntament va rebre les cotxeres i els trasters en compensació per uns deutes contrets per la promotora que va construir el bloc. El govern municipal va informar a aquesta redacció que «l’adjudicació de béns a favor de l’Ajuntament» va ser conseqüència «d’un embargament a la mercantil Tarracomar Inversiones, com a execució de garantia per l’incompliment d’un fracionament concedit». La certificació de l’adjudicació té data del 30 d’abril del 2014.

Segons ha pogut saber aquesta redacció, els primers propietaris d’habitatges de l’immoble van adquirir les places d’aparcament, però no van fer el mateix altres que van anar a residir al citat bloc temps després i quan la constructora ja tindria problemes econòmics. Veïns d’habitatges pròxims, localitzats al passeig Rafael Casanova, han comentat que hi ha cotxeres «ocupades per veïns que hi viuen al bloc, tot i que són de l’Ajuntament», fet que el govern municipal va dir desconeixia que passés. Els veïns afirmen que «la major part dels usuaris no paguen per la utilització de les cotxeres que hi ha al pàrquing».

Un sector de veïns de la zona van mantenir un conflicte d’interessos amb el bloc d’Ernest Lluch a causa del soroll que feia el sistema de ventilació del pàrquing on estan situades les cotxeres. Una d’aquestes persones va dir a Diari Més que «ens vam queixar del soroll que feia el motor per fer possible la ventilació i, des de fa molt temps, no tenim problemes perquè va deixar de funcionar, cosa que considerem que és il·legal, ja que el pàrquing no es ventila». «Tot i que no s’engega el motor, el pàrquing segueix funcionat», va apuntar una persona consultada, «amb el problema que suposa de contaminació ambiental».

En aquest context, el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, va comentar que en els pressupostos municipals per a aquest any hi ha una partida de 100.000 euros per destinar a habitatge de lloguer social, i, per acord al qual el govern municipal va arribar amb el grup de la CUP, es volen aconseguir 600.000 euros més a partir de la venda de patrimoni. És a aquest capítol que correspon l’operació de posar a la venda les 19 cotxeres i els quatre trasters d’Ernest Lluch, segons va indicar Pinedo. La voluntat de l’Ajuntament és desfer-se com més aviat millor, ja que per a ell suposa un problema.

Aquest bloc d’habitatges ha estat envoltat de polèmica més d’una vegada. En l’inici de la construcció, el motiu va ser el tractament que es va donar a uns enterraments d’època romana que es van descobrir al solar, alguns amb taüts de plom. Aquesta zona és rica en enterraments antics i, fins i tot, a pocs metres de distància es conserva la base d’un mausoleu. Alguns arqueòlegs sostenen que en aquesta zona de la ciutat de Tarraco hi havia un ramal de la Via Augusta.

tracking