Diari Més

Borrasca Gloria

Importants destrosses a les platges del litoral tarragoní després del temporal

Una taca de color marronós, de prop de dos-cents metres d'ample, és la prova de la gran quantitat d'arena que el mar ha arrossegat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La borrasca Glòria ha destrossat una embarcació al Port Esportiu de Tarragona i ha enfonsat un veler, aquest al matí les ones del mar seguien passant per damunt de l'escullera i arribant fins a l'interior del port, i a la platja dels Capellans no hi havia ni un gram de sorra de platja. El temporal ha causat importants danys en el litoral del terme municipal. Una taca de color marronós, de prop de dos-cents metres d'ample, és la prova de la gran quantitat d'arena que el mar ha arrossegat.

L'Autoritat Portuària ha informat aquest matí que la tempesta marítima ha enfonsat dues embarcacions i ha afectat negativament l'escullera, tancada per precaució i pel fet que les ones que topen amb l'espigó arriben a una alçada de diversos metres. Aquest sector del port, per on habitualment passeja la gent i es practiquen activitats esportives, està plena de pedres, a més restes de mobiliari urbà com fanals que han patit els efectes de Glòria. Una de les embarcacions enfonsades està partida i diferents peces. La més gran es troba al matí al dic exterior de contenció del Club Nàutic –zona de la piscina–, altres trossos repartits per la zona. Fonts de l'Autoritat Portuària han manifestat que «l'escullera ha aguantat i els danys són per efectes del mar en elements de superfície com tanques, baranes i tapes de la xarxa de clavegueram que es van desplaçar».

El temporal afecta greument les platges, que estan patint una important pèrdua d'arena, com succeeix quan hi ha llevantada, tot i que en aquesta ocasió les incidències són majors i fins i tot espectaculars, com succeeix a la platja dels Capellans, on avui dimecres tota la zona d'arena estava coberta per aigua de mar, una imatge difícil de veure i que mostra la contundència de la borrasca.

L'aspecte de la Savinosa també és dantesca . Elements com una dutxa han perdut l'arena al seu voltant, mentre que a tocar de la zona urbanitzada la platja estava plena d'algues. L'aigua ha arribat fins a la guingueta existent i ones de grans dimensions no deixaven de trencar-se de manera alarmant en topar amb les roques, amb el perfil dels edificis de l'antic preventori com a testimonis.

Platges com la de la Mora i la Llarga no s'han escapolit de la virulència del mar. En la primera, el mar ha arribat fins al passeig i, en la segona, l'aigua s'ha quedat a pocs metres del Iot, de cases d'una urbanització i dels càmpings.

Imatge del passeig de la platja del Miracle.

Importants destrosses a les platges del litoral tarragoní després del temporalDiari Més

tracking