Diari Més

Explosió al polígon de Tarragona

La CUP presenta una bateria de preguntes al Parlament sobre l'explosió a IQOXE

Demana perquè no van sonar les sirenes del pla d'emergències o per què «es va trigar tant» a informar la població

Imatge d'arxiu d'una dotaciuó de bombers al voltant de l'empresa afectada per l'explosió.

La CUP presenta una bateria de preguntes al Parlament sobre l'explosió a IQOXEACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de la CUP ha presentat una bateria de preguntes al Parlament a l'entorn de l'explosió a IQOXE. Es pregunta, per exemple, si s'ha fet una valoració sobre l'activació del pla d'emergències Plaseqcat, motiu de polèmica pel fet que no es van fer sonar les sirenes de confinament malgrat que es va donar ordre a la població de tancar-se a casa, i quines mesures correctores s'han adoptat. També es pregunta per què «es va trigar tant» a informar la població o «a què respon l'emissió de missatges públics contradictoris per part de Protecció Civil». També es pregunta per les accions que es prendran contra l'empresa o sobre la necessitat de fers estudis sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona.

A banda de les preguntes, la CUP també sol·licita informació al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sobre les avaluacions de riscos que s'havien fet a l'empresa o les actes d'Inspecció de Treball «per sanció o infracció» des del maig del 2015.

A més, se sol·licita informació dels convenis que la Generalitat pugui tenir amb l'empresa i els documents que acreditin el compliment de protocols de seguretat de totes les empreses petroquímiques de Tarragona des del gener del 2018.

La CUP també pregunta al Departament de Salut sobre el seguiment amb les famílies de les víctimes o sobre la contaminació al riu Francolí i al mar amb les aigües d'extinció.

Finalment, la CUP demana per atendre totes aquestes qüestions la compareixença davant les comissions corresponents del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i del conseller d'Interior, Miquel Buch.

tracking