Diari Més

Explosió Canonja

El conseller d'Educació es compromet a actuar «de forma immediata» a l'Institut Pere Martell, afectat per l'explosió

Bargalló ha afegit que s’aprofitarà la intervenció per dur a terme «actuacions de consolidació i de rehabilitació que ja hi havia previstes»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona, on es troba ubicat l’Institut Pere Martell, que és el centre educatiu que s’ha vist més afectat per l’explosió de dimarts a una indústria química de La Canonja, tal i com ha informat el Departament d’Educació aquest matí. Durant el dia d’avui, els Bombers i tècnics del Departament, després d’avaluar els desperfectes, han conclòs que s’ha de renovar, com a mesura de seguretat, una bona part de la coberta, tasca que es durà a terme «de forma immediata», segons ha expressat el conseller Bargalló després de la visita.

En declaracions els mitjans de comunicació, Bargalló ha manifestat que «l’objectiu és que l’edifici sigui ocupat per l’alumnat i pel professorat amb mesures absolutes de seguretat», després de constatar que «ha quedat notablement malmès el sostre de l’edifici». Per aquest motiu, ha afegit, es procedirà a substituir dues terceres parts de les plaques del sostre. «Aquestes mesures de seguretat es faran de manera immediata», ha assegurat el conseller, «per tal que l’ocupabilitat de l’edifici estigui el menys alterada possible» i es pugui retornar a la normalitat «en el mínim de dies possibles».

Bargalló ha afegit que s’aprofitarà la intervenció per dur a terme «actuacions de consolidació i de rehabilitació que ja hi havia previstes» al mateix institut, de forma successiva a les intervencions d’emergència.

Diari Més ha pogut parlar amb el director del Pere Martell,Àngel L. Miguel Rodríguez, qui ha explicat que aquest matí s'ha delimitat la zona de tallers de l'edifici A del centre degut als desperfectes «provocats per l'ona expansiva de l'explosió». El sostre d'aquest edifici del complex està format per plaques de bicorbonat (plàstic) i aquest matí algunes d'elles havien cedit «però només n'ha caigut una». Per tal de preservar la seguretat dels alumnes del centre s'ha restringit l'accés a aquesta zona, i la resta d'activitats escolars s'han pogut realitzar amb total normalitat.

A la zona d'aparcament del complex, la més llunyana als edificis del centre i la més propera al polígon químic, hi havia aquest matí diversos forats al terra i inclús s'ha trobat una placa de metall que hauria caigut en aquesta zona degut a l'explosió.

Insititut Pere Martell afectació accident IQOXE

Insititut Pere Martell afectació accident IQOXEDM

Institut Pere Martell placa IQOXE

Institut Pere Martell placa IQOXECedida

Institut Pere Martell accident IQOXE

Institut Pere Martell accident IQOXECedida

tracking