Diari Més

Explosió Canonja

Més de 3.000 persones clamen per la seguretat a la química a la plaça de la Font

La protesta popular va arribar a les portes de la seu de l’Associació Empresarial Química

Imatge dels manifestants omplint la plaça de la Font.

Centenars de persones surten al carrer per denunciar la falta de comunicació i seguretat després de l'explosióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 3.000 persones es van manifestar ahir dimecres al vespre a Tarragona, convocades per la Plataforma Cel Net i el moviment Xarxa Sud, per exigir més seguretat a la indústria química i una millor comunicació d’incidents com el de dimarts al polígon petroquímic sud. Els manifestants es van aplegar a la plaça de la Font i, posteriorment, es van desplaçar fins a l’avinguda Marquès de Montoliu, on està la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i on van coincidir amb una altra concentració convocada pels sindicats CGT i Co.Bas.

Equipats amb mascaretes i pancartes amb lemes com «Prou de trinxar el territori», «La impunitat s’ha acabat» o «Quantes vides més ens costarà el capitalisme», els concentrats van reclamar «més seguretat» després de l’incident a IQOXE, que ja suma tres víctimes mortals i set ferits.

La revisió dels protocols d’activació de les sirenes del PLASEQCAT i l’exigència d’estudis epidemiològics i de la qualitat de l’aire també van centrar les reivindicacions. La concentració va ser un clam popular contra la inseguretat que pot generar la indústria química del Camp de Tarragona quan, en episodis dramàtics com el del passat dimarts, la desinformació a la població i els canvis de criteris a l’hora de demanar o no el confinament de la població, la qual cosa va generar en una ciutadania atemorida.

Primera convocatòria

Els sindicats CGT i Co.Bas van convocar la primera de les dues concentracions d’ahir a Tarragona a les sis de la tarda davant la seu de l’AEQT. Prop de dues-centes persones hi van participar. Les dues organitzacions van coincidir a dir que, «des de fa anys, hi ha retallades de plantilles al sector químic». El secretari general de la CGT, José Antonio Sánchez, va manifestar que accidents com el de dimarts tenen a veure amb «la precarietat, la manca de recursos i la subcontractació, entre altres aspectes». Sánchez va dir que «el benefici no pot estar per davant dels drets dels treballadors». La CGT demana «més control de la seguretat a les empreses per part dels treballadors».

José Estrada, de Co.Bas, va «denunciar» mesures adoptades per «altres sindicats», sense citar-los, i va reclamar «un sindicalisme reivindicatiu i de lluita, per què les condicions laborals dels treballadors seguiran empitjorant». Estrada, com també va fer Sánchez, va comentar que «és necessari adoptar mesures per tal d’evitar accidents» i va lamentar «el silenci que rodeja situacions de risc que es produeixen a la indústria química».

tracking