Diari Més

Administració

L'Ajuntament té tancat un carreró del Serrallo pel mal estat d'un edifici

L’immoble està situat passatge paral·lel a la via del tren que, des del passat estiu, està tancat als vianants per seguretat i ple de brutícia

Estat del carreró on hi ha una de les façanes de l'edifici, amb tanques des de l'estiu i ple de brossa.

L'Ajuntament té tancat un carreró del Serrallo pel mal estat d'un edificiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha concedit un termini de dos mesos als propietaris d’un bloc d’habitatges situat en els números 2 i 4 del carrer Sant Andreu, al barri del Serrallo, per tal que procedeixin a la «rehabilitació de la totalitat de l’estructura de l’edifici». La mesura arriba «després de diversos requeriments no complerts», va informar ahir. L’Ajuntament va explicar que ha «ordenat a la comunitat de propietaris d’aquest edifici que tenen un termini de dos mesos per adoptar les mesures establertes pels serveis tècnics d’Urbanisme per tal que facin les obres de rehabilitació de la totalitat de l’estructura de l’edifici». Es tracta d’un immoble problemàtic per causa de la tipologia d’algunes de les persones que hi resideixen.

Una de les façanes del bloc d’habitatges es troba en un estret carreró que discorreix en paral·lel al traçat ferroviari, de menys d’un centenar de metres de llarg, que des del passat estiu està tancat a la circulació de persones, tot just després que es van fer obres per a la instal·lació d’una canonada de subministrament d’aigua.

Dues tanques, una a cada extrem del carreró, localitzades a pocs metres de distància del Pont de la Petxina i del carrer Sant Andreu, impedeixen l’accés. El carreró està ple de deixalles de tota mena, com roba, cartons, llaunes o botelles de plàstic, oferint un aspecte d’abandó. L’Ajuntament va indicar que «les tanques les va instal·lar la Guàrdia Urbana per impedir el pas de vianants en tant la propietat no executi les mesures requerides».

El regidor de Territori de l’Ajuntament, Xavi Puig, va informar per la seva banda que «l’estat en què es troba l’edifici dificulta la qualitat de vida dels veïns de la comunitat i afecta la convivència al barri del Serrallo». Des de l’Ajuntament «emplacem a les entitats bancàries que actuïn amb responsabilitat», va afegir Puig.

El responsable de Territori va remarcar que l’Ajuntament reclama a les entitats bancàries propietàries de l’immoble que «siguin actives amb les seves obligacions de rehabilitació i proactives en combatre l’ocupació». «Tenen l’Ajuntament a disposició per ajudar en el que convingui, però no poden mirar cap a una altra banda», va afegir, per remarcar que «això ens ajudarà a millorar la convivència de l’edifici i de tot el barri del Serrallo».

Preocupació entre el veïnat

Determinats sectors del barri i l’associació de veïns han dea nunciat de manera reiterada la problemàtica que planteja el fet que aquest edifici del carrer Sant Andreu estigui ocupat. En diverses ocasions han fet denúncies públiques mitjançant la premsa de les accions d’alguns dels seus inquilins i han mostrat la seva preocupació. Fins i tot, s’ha dit que part de les persones que hi resideixen generen inseguretat a la resta de persones del barri, que fa anys que batallen per evitar situacions com les que es viuen als voltants d’aquest edifici. Molts veïns no volen ni apropar-se a la zona on està enclavat aquest bloc d’habitatges que ara l’Ajuntament exigeix que sigui arranjat, a causa del seu estat de conservació. Els propietaris hauran d’actuar per evitar possibles sancions que els imposi l’ajuntament en un futur.

tracking