Diari Més

Tribunals

Detenen un jove acusat de danys i d'atemptat contra l'autoritat el 15-O

El tarragoní va ser posat en llibertat després de declarar davant la jutgessa ahir al matí i, segons l’atestat, va participar en els aldarulls d’aquell dia

Un contenidor de la brossa cremant la nit del 15 d'octubre passat durant els aldarulls.

Detenen un jove acusat de danys i d'atemptat contra l'autoritat el 15-OGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove va ser detingut ahir dijous al matí a Tarragona per la seva presumpta participació en les protestes que es van dur a terme a la ciutat el passat 15 d’octubre, després que es conegués el contingut de la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics i els presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC empresonats, que van ser jutjats pel procés independentista a Catalunya. El jove va ser posat en llibertat després de declarar davant de la jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 1. L’advocat Franc Sancho, membre del col·lectiu Juristes per la República, el va assistir.

El lletrat va informar a aquesta redacció que l’atestat policial afecta més persones «i, en aquestes diligències, jo em faig càrrec de quatre». Sancho va explicar que el jove està acusat d’atemptat contra l’autoritat, aldarulls i danys al mobiliari urbà. A tots ells se’ls acusa del mateix, segons va indicar l’advocat, qui es va mostrar optimista.

Sancho va dir que la policia va analitzar el contingut d’unes imatges gravades a la via pública en les quals, segons s’indica en l’atestat, «diu que el reconeix». Ara «estem pendents de la instrucció de la causa», va apuntar l’advocat de Juristes per la República. El lletrat estudiarà les proves presentades i que formen part de l’atestat.

Contenidors cremats

Els aldarulls que van tenir lloc a Tarragona i en altres ciutats de Catalunya el passat 15 d’octubre es van iniciar amb diversos contenidors encesos i llançament d’ampolles de vidre contra la policia a la plaça Imperial Tarraco. Un miler de persones es van concentrar al voltant de la subdelegació del govern espanyol enmig d’un dispositiu policial nombrós format per Mossos d’Esquadra i Policia Nacional. Algunes de les persones que feien efectiva la seva protesta per la sentència del Tribunal Suprem van arribar a la plaça després d’haver anat a la caserna de la Guàrdia Civil i d’haver tallat l’AP-7. Quan ja eren a la plaça, van arribar diverses furgonetes de Policia Nacional, i van començar els enfrontaments.

Un grup d’una vintena de persones va baixar contenidors pel carrer Marquès de Montoliu fins a la plaça Imperial Tarraco i els va encendre, tot davant d’un fort dispositiu policial, i també van bolcar un contenidor de vidre i van agafar les ampolles per llençar-les a la policia.

Catorze detinguts

La jornada va finalitzar amb un total de catorze detinguts, entre els quals un menor, que van quedar en llibertat amb càrrecs durant el matí de l’endemà als fets, amb l’obligació de comparèixer davant el jutge quan fossin requerits, van informar els Mossos d’Esquadra. Segons va transcendir, la policia els va atribuir suposats delictes de desordres públics –pels danys a la subdelegació del govern espanyol, a l’edifici de l’Agència Tributària i al mobiliari urbà de la ciutat– i d’atemptat contra els agents de l’autoritat. Un dels advocats de Juristes per la República, Josep Singla, va explicar en aquella ocasió que, segons una primera interpretació, el gruix de les detencions les va fer la policia espanyola i que molts dels arrestats tenien lesions, algunes «d’importants», a causa dels cops rebuts dels antidisturbis.

tracking