Diari Més

Ciutat

La Coordinadora d'Entitats vol una avinguda que connecti Bonavista amb el llac de l'Anella

L’organització demana a l’Ajuntament que posi en marxa el pla de seguretat del mercadet del barri de Ponent i informació sobre la Budellera

El regidor de Territori i el president de la CET i Mare Terra, en la reunió d'ahir a l'Ajuntament.

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona vol una avinguda que connecti Bonavista amb el llac de l'AnellaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) considera necessària la construcció d’una avinguda que connecti Bonavista amb el llac de l’Anella Mediterrània i la zona verda que el rodeja. Aquest va ser un dels punts que el president de l’entitat, Ángel Juárez, va tractar en una trobada que va mantenir ahir a la tarda amb el regidor de Territori de l’Ajuntament, Xavi Puig, en la qual es van abordar diferents temàtiques. Juárez va manifestar a aquesta redacció que Puig «ha pres nota de les diverses propostes i m’ha dit que les estudiarà». Juárez, qui també va acudir en la seva qualitat de president de Mare Terra, va plantejar aspectes relatius al medi ambient, com participar en actuacions de neteja del riu Francolí i reforçar l’Escola de Natura. Mare Terra «té la custòdia del tram final del riu i pensem que la nostra entitat ha d’intervenir-hi».

Pel que fa a la reivindicació d’una avinguda que faci d’enllaç entre Bonavista i el llac de l’Anella Mediterrània, Juárez va dir que «aquesta petició ja l’hem fet a l’Ajuntament en anteriors ocasions i ens agradaria disposar d’un projecte dins d’aquest any». El president de la CET considera que aquesta actuació «donaria vida a l’Anella Mediterrània i suposaria un factor important perquè els barris de Ponent se la faci seva».

Per altra banda, en la reunió també afrontar una antiga reivindicació, com és «l’acabament del Camí de la Coma de Bonavista, que està a mig fer des de l’època de l’alcalde Josep Maria Recasens, pel qual circulen milers de persones cada setmana». Sense abandonar Bonavista, el president de la CET també va exposar al regidor de Territori la conveniència de què «s’apliqui el pla de seguretat que afecta el mercadet dels diumenges i a l’esplanada on es concentren els punts de venda, ja que el projecte existeix». En aquest context, Juárez va demanar a Puig «la instal·lació de més punts de llum, lavabos, bancs i que es respectin les zones d’evacuació els diumenges durant el mercadet». Segons va dir, «l’esplanada és un espai important de Bonavista i podria ser aprofitat per la realització de tot un seguit d’activitats de tota mena».

En l’àmbit de l’urbanisme, Juárez va dir que «és important millorar els barris perquè aquest sentin més que formen part de la ciutat», i una opció seria «la construcció de nous ponts a l’Horta Gran, pensats especialment per a la gent que es desplaça caminant», per superar el riu Francolí que, per a nosaltres, més que una barrera física suposa una oportunitat».

El president de la CET va mostrar a Puig la preocupació de la coordinadora pel futur del projecte constructiu de la Budellera. «Volem saber en quina situació es troba i que passarà amb aquesta iniciativa». «Hem quedat per fer una nova reunió per parlar de temes urbanístics com el de la Budellera o l’aprofitament de l’Anella Mediterrània», va apuntar.

En un altre context, Juárez vol recuperar «un projecte que va quedar mort», com és la constitució «d’una Mesa del Francolí, amb participació de diferents administracions». «La Diputació de Tarragona m’ha dit, mitjançant la diputada Eva Mata, qui es va mostrar a favor», va concloure.

tracking