Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona no treu els contenidors soterrats tot i el canvi de voreres

Els veïns del carrer Mallorca de més edat demanen la instal·lació de bancs

L'Ajuntament no ha aprofitat les obres per fer desaparèixer els contenidors de brossa soterrats.

L'Ajuntament de Tarragona no treu els contenidors soterrats tot i el canvi de voreresGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma de les voreres del carrer Mallorca no ha estat aprofitada per l’Ajuntament de Tarragona per eliminar els contenidors soterrats, que estan condemnats a causa de la seva obsolescència. L’administració local va decidir fa més d’un any la supressió d’aquest model, fet que encara no s’ha dut a terme i que encara trigarà un temps a fer-se. La substitució es farà en diferents fases. La decisió de retirar els contenidors soterrats obeeix al fet que tenen una vida útil d’aproximadament onze anys, i en fa molts més que es van posar en diferents carrers i places de la ciutat com els que hi ha a Mallorca. Quan es decideixi practicar el canvi dels contenidors soterrats per altres de superfície, s’haurà de tornar a fer obres al citat carrer.

Per altra banda, una de les reivindicacions més habituals dels veïns d’aquesta via urbana ha estat, en els darrers anys, el canvi de la vorera que hi ha, en sentit descendent, entre la plaça Ponent i el carrer Alguer, a causa de les moltes caigudes de persones pel mal estat que presentava, sobretot d’edat avançada. Aquesta vorera es diferencia de l’altre, on ja s’ha intervingut, perquè conté un nombre més elevat d’establiments comercials i d’habitatges, per la qual cosa és més utilitzada pels vianants.

Les obres que porta a terme l’Ajuntament de Tarragona, i que s’han reprès aquesta setmana després de les festes de Nadal, estan sent «satisfactòries» per als veïns i comerciants consultats per aquesta redacció.

La veïna Juanita Fernández, qui va assistir a la reunió informativa que van celebrar l’Associació de Veïns Verge del Carme i el govern municipal, va manifestar que «el meu marit quasi es trenca una cama» i va recordar que «vaig demanar moltes vegades a l’Ajuntament que canviés les voreres». Fernández, qui va dir que les obres «són necessàries i no ens estan causant cap molèstia», va coincidir amb altres veïnes en el fet de demanar que «posin bancs, ja que el carrer fa pujada i anirien molt bé per a la gent gran». «Ja era hora que ho fessin», va dir Fernández, per remarcar que està «contenta» per la substitució dels arbres que hi havia per magnòlies.

Per la seva banda, Rosa Besora va apuntar que «el canvi de voreres feia falta perquè molta gent ha caigut pel seu estat i ens suposa un benefici». A Besora li sembla «bé» que posin magnòlies, però dubta que aquesta espècie «sigui apropiada per al nostre clima». Com va comentar Fernández, també va demanar la instal·lació de bancs.

«Haurà valgut la pena»

Hua, propietari d’un establiment del sector de l’alimentació que fa vuit anys que treballa al carrer Mallorca, va dir que «les obres perjudiquen la botiga, perquè costa més entrar-hi, però després el carrer estarà millor i haurà valgut la pena». Hua va apuntar que «molta gent gran queia per l’estat de la vorera, sobretot els dies de pluja». «Amb la nova vorera passarà més gent i ho farà amb més seguretat», va indicar el botiguer, qui va dir que confia que el canvi d’arbres «sigui per millorar».

tracking