Diari Més

Mobilitat

Els taxistes de Tarragona 'preocupats' per la pèrdua de clients per la desaparició dels Euromed

Els taxistes de Salou esperen reubicar l’actual parada de l’estació a un indret més cèntric

El color blanc dels taxis tarragonins canviarà en els propers mesos i se substituirà per un to gris.

Cotxes grisos i uniforme, mesures del taxi tarragoní per combatre l'intrusisme laboralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del taxi de la ciutat de Tarragona està «preocupat» per la pèrdua de clients que els pot provocar la desaparició dels Euromed, que a partir del pròxim dilluns passaran per l’Estació del Camp de Tarragona, va manifestar ahir dimecres David Navarro, president de l’Agrupació de Ràdio Taxi de Tarragona. Navarro també es va mostrar «disgustat» per la «desinformació existent», «ja que cada dia estem llegint coses diferents». La disminució de trens de llarg recorregut és el que «més ens afectarà, perquè són trens que acostumen a utilitzar turistes, persones que viatgen per motius de treball o per assistir a congressos», va dir. Navarro va lamentar el fet que «la gent que vingui a Tarragona no ho podrà fer en Euromed».

L’Agrupació de Ràdio Taxi de Tarragona demana de fa temps la creació d’una àrea de prestació conjunta, «per poder recollir clients a l’Estació del Camp de Tarragona, cosa que ara només podem fer si en el moment de deixar el passatge no hi ha cap dels tretze taxis de Perafort o la Secuita i hi ha gent esperant transport per anar a la ciutat». «Això sí que ho permet la Generalitat», va afegir. «No té cap sentit que taxistes de Tarragona, Reus o Valls que portem clients a l’Estació del Camp de Tarragona haguem de tornar buits», va dir el president de l’agrupació. Navarro va indicar que «l’Ajuntament de Tarragona està a favor de la creació d’una àrea de prestació conjunta, però els interessa als de Perafort i la Secuita». En aquest context, la regidora de Desenvolupament Econòmic i de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, va manifestar que «treballem» perquè els taxis de la ciutat puguin agafar passatges fora de la ciutat.

Navarro va comentar que «des que va entrar en funcionament l’Estació del Camp de Tarragona hi ha el mateix nombre de taxis que poden recollir passatgers, quan el nombre de trens que i tenen parada ha crescut».

Per la seva banda, el president de Taxis Salou, Xavi Puig, explicava ahir que els taxistes de Salou estan a l’espera de com evoluciona tot per saber com els repercutirà la pèrdua de trens que patirà el municipi. Reconexia, però, que l’hivern és un mal moment per calibrar-ho. Això sí, confien poder reubicar l’actual parada de què disposen davant de l’estació de trens a un indret més cèntric. «El que cal és que facin una estació al baixador de PortAventura», deia Puig.

tracking