Diari Més

Urbanisme

Talls a Vidal i Barraquer per obres en el pont de l'avinguda de Roma

La intervenció es va iniciar ahir dimarts i obliga a suprimir dos carrils de circulació de vehicles

Aspecte que oferia l'avinguda Vidal i Barraquer a causa de les obres, ahir a la tarda.

Talls a Vidal i Barraquer per obres en el pont de l'avinguda de RomaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’avinguda Vidal i Barraquer va patir ahir dimarts restriccions a la circulació de vehicles en el tram que coincideix amb el pont de l’avinguda de Roma, com a conseqüència de les obres que s’hi realitzen per millorar aquesta infraestructura. La situació es perllongarà per espai de cinc setmanes, segons preveuen les clàusules del projecte. La intervenció forma part d’un dels projectes que l’Ajuntament executa en el marc dels Pressupostos Participatius de l’any passat, i va ser plantejada per una veïna que demanava acabar amb la problemàtica que suposa la presència de coloms.

Per dur a terme les obres, s’han clausurat dos dels quatre carrils de circulació de vehicles. Els dos que es mantenen oberts, un per cada sentit de la marxa, estan separats per una filera de conus. L’inici dels treballs van coincidir amb el primer dia de rebaixes, la qual cosa va generar llargues cues de vehicles en determinats moments del dia, també a causa de la proximitat del recinte comercial Parc Central. Per altra banda, l’Ajuntament ha senyalitzat un pas de vianants amb pintura groga, ja que una de les voreres també ha estat clausurada amb motiu de l’execució del projecte.

Més il·luminació

La intervenció en el pont de l’avinguda de Roma, un dels dos que hi ha a Vidal i Barraquer, consistirà, bàsicament, en la col·locació d’una xapa minionda lacada en blanc en la part superior del túnel, amb la finalitat d’impedir l’accés dels coloms que han fet d’aquest espai el seu hàbitat. El projecte contempla modificar la ubicació dels actuals punts de llum, amb la qual cosa també millorarà la il·luminació d’aquest espai per on transita un elevat nombre de persones, a més de vehicles.

L’actuació encarregada per l’Ajuntament a càrrec dels Pressupostos Participatius afecta una superfície total de 827 metres quadrats. A més, s’aprofitarà la intervenció urbanística per pintar de blanc els murs laterals. El pressupost de les obres ascendeix 47.991 euros, IVA inclòs. La intervenció en el pont de l’avinguda de Roma és un dels projectes escollits en el marc de la primera edició dels Pressupostos Participatius, que van destinar 200.000 euros a intervencions proposades per la ciutadania de Tarragona. Pròximament s’iniciarà una actuació de millora de la plaça dels Infants, que consistirà, bàsicament, en la plantació de palmeres.

tracking