Diari Més

Barris

Veïns de la Part Alta demanen, de nou, passos elevats i un piló hidràulic

Es tracta d’una demanda que ja es va fer a l’anterior govern però no es va dur a terme

Imatge de la baixada del Roser, a la Part Alta, on els veïns volen que s'hi instal·lin passos elevats.

Veïns de la Part Alta demanen, de nou, passos elevats i un piló hidràulicGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la zona de ponent del barri de la Part Alta de Tarragona demanaran a l’actual equip de govern el que ja van traslladar a l’anterior: la necessitat de passos elevats a la baixada del Roser i un piló hidràulic a la plaça del Pallol, que permeti l’entrada únicament a vehicles de residents. El president de l’Associació de Veïns Catedral, Jordi Ferré, va explicar, en declaracions a Diari Més, que es tracta d’una demanda que ja van portar a l’anterior govern i que es va traduir en una bona entesa amb el llavors regidor de Mobilitat del Partit Popular al consistori, Josep Acero. Fins i tot, va explicar Ferré, l’Ajuntament va preveure una inversió d’11.000 euros el passat gener, així com l’inici de les obres el mes de febrer. El president de l’entitat veïnal desconeix per quins motius el projecte es va aturar però va defensar que ho tornarà a traslladar al nou equip de govern en una reunió amb Xavier Puig, l’actual regidor de Mobilitat, el dia 13 d’aquest mes.

L’any passat, els veïns de la baixada del Roser van fer una recollida de signatures perquè el consistori col·loqués els passos elevats a la baixada del Roser. «Es tracta d’un carrer molt estret i pel qual els cotxes circulen a molta velocitat, i algun dia hi haurà una desgràcia», va explicar Ferré, que va afegir que, «a més, molts vehicles fins i tot se salten el senyal d’stop que hi ha a l’arribada del carrer al portal de Roser».

L’altra demanda dels veïns és la de l’instal·lació d’un piló hidràulic a la plaça del Pallol, una mica més endavant del que hi ha al portal del Roser. Ferré assegura que aquest segon no té cap funció, ja que els vehicles no residents entren igualment a la Part Alta pel portal de Sant Antoni. Amb aquest segon piló es garantiria únicament l’entrada dels vehicles dels residents. «Entren molts vehicles de persones que no són residents, molts dels quals venen a la nit a sopar o de festa, i això provoca molt soroll quan ja és tard», va sostenir Ferré.

El president de l’AVV Catedral va dir que «anem a la reunió per plantejar novament al govern aquestes dues demandes dels veïns del barri i esperem que s’acabin aplicant, perquè volem aquest benestar per la Part Alta.

Més queixes

Per altra banda, Ferré va lamentar tant l’estat de la plaça Sant Miquel, on el terra està aixecat, així com el de l’entrada de l’antiga oficina de La Caixa de la plaça de la Font, «plena de pixades i defecacions».

tracking