Diari Més

Política

El Consell Local per la República neix amb més de 800 membres

L’entitat demana entrevistar-se amb l’alcalde de Tarragona i la presidenta de la Diputació

Allué, un dels responsables del consell, en una imatge d'arxiu.

Consell Local per la República de Tarragona, promotor, Xavier Alluè, TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Local per la República de Tarragona, constituït el passat 20 de desembre, ha iniciat els primers contactes amb representants polítics per informar-los del contingut d’aquest projecte que, a la ciutat, ja disposa d’un cens de prop de 800 persones que en formen part. Un dels representants i promotors del consell local, Xavier Alluè, va informar ahir a aquesta redacció que ja ha sol·licitat una entrevista amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i amb el delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, amb la finalitat d’informar-los de primera mà de la creació del consell local i dels objectius que planteja en l’àmbit de la política nacional. Les diferents trobades estan pendents de les agendes, tot i que «està feta la petició formal», va dir, qui espera que les diferents trobades puguin ser possibles en decurs dels pròxims dies.

Allué va comentar que «estem fent els primers passos», tot tenint en compte el període de les festes de Nadal, finalitzat ahir, i el procés d’investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, que en els darrers dies ha fet que l’interès polític es focalitzi en el Congrés dels Diputats. Allué també ha iniciat contactes amb representants de consells locals d’altres municipis del Camp de Tarragona. En aquest context, va dir que en una quinzena «es treballa» per la seva creació.

El Consell Local per la República de Tarragona té per objectiu assolir la materialització de la República Catalana, d’acord amb el mandat dels ciutadans de Catalunya expressat en el referèndum de l’1-O de 2017 i ratificat pel Parlament de Catalunya en la Declaració d’Independència del 27 d’Octubre. «El Consell per la República és la primera pedra d’un nou estat independent d’Europa, que és Catalunya», va dir Allué.

El Consell de Tarragona es va constituir en el decurs d’una trobada que es va celebrar al municipi de Sant Celoni, on es van crear prop d’un centenar de consells més, pertanyents a altres poblacions catalanes. Entre altres objectius, planteja impulsar estratègies per a la plena instauració de la República Catalana, col·laborar amb totes les accions institucionals i de la societat civil que tinguin aquesta finalitat i promoure la unitat d’acció estratègica en el seu àmbit territorial.

tracking