Diari Més

Barris

Adjudicat el contracte dels treballs de millora de la plaça dels Infants del barri del Port

Els durà a terme URBASER SA, amb un preu total de 48.322,77 euros

El projecte preveu la plantació de sis palmeres per oferir més ombra als usuaris.

Adjudicat el contracte dels treballs de millora de la plaça dels Infants del barri del PortDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat el contracte dels treballs de millora de la plaça dels Infants, del barri del Port, a la empresa espanyola URBASER SA, per un preu total de 48.322,77 euros, IVA inclòs.

La intervenció preveu la plantació de sis palmeres de l’espècie Phoenis canariensis i diverses unitats de Jacaranda mimosifodia, amb l’objectiu d’aportar zones d’ombra a l’espai destinat a jocs infantils. Aquest espai urbà cobreix una superfície de 2.400 metres quadrats i està considerada una plaça freda. A més de la plantació vegetal, el projecte contempla la millora de la seguretat, amb la construcció d’una tanca de fusta en la zona de jocs.

L’Associació de Veïns del Port, en declaracions a aquest mitjà, va considerar «insuficient» el projecte de reforma de la plaça, segons va manifestar la presidenta de l’entitat, Carme Puig. Puig va considerar que «és normal que es recuperin les palmeres que estan malament, però volem alguna cosa més». «És de calaix», va remarcar. La presidenta de entitat veïnal va afegir que «volem una reforma més integral» i que les actuacions del consistori no es limitin a un projecte que va ser presentat a la primera edició dels Pressupostos Participatius.

Puig no es va limitar a valorar el projecte de la plaça dels Infants, un dels espais més concorreguts del barri. La presidenta de l’associació també va criticar que «la plaça dels Carros també fa pena i haurien de fer alguna cosa per tenir-la millor».

En una trobada amb el regidor de Territori de l’Ajuntament, Xavi Puig, la presidenta de l’associació li va dir que en els pressupostos municipals del 2020 haurien d’incloure actuacions que fossin, com a mínim, les bàsiques, tot i que des de l’entitat veïnal demanen un pla integral per al barri.

Puig considera d’«urgents» actuacions com ara posar solució «al mal estat de les voreres de carrers com Apodaca, Orosi i Reial» i incrementar l’enllumenat públic d’aquestes zones de la ciutat. La situació en què es troben les voreres «dificulta a una persona que vagi a l’estació amb una maleta desplaçar-se amb normalitat».

tracking