Diari Més

La música d'Obeses en versió simfònica

La Jove Orquestra InterComarcal i el cantant Arnau Tordera ofereixen un singular concert avui a Tarragona

Imatge d'arxiu de la Jove Orquestra InterComarcal durant un concert.

La Jove Orquestra InterComarcal celebra el seu desé aniversari a Tarragona i Vila-seca acompanyada d'Arnau TorderaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Jove Orquestra InterComarcal (JOIC), és un projecte que compta amb cinquanta joves músics de Catalunya i del País Valencià, que centra la seva activitat al Camp de Tarragona. Enguany, la formació celebra els deu anys d’existència, i per aquest motiu han preparat una temporada carregada de sorpreses. La primera l’han estrenat aquest diumenge a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, i l’oferiran de nou aquest mateix dilluns a Tarragona. Es tracta de l’espectacle Un conte de Nadal, que compta amb la presència d’Arnau Tordera, cantant i compositor del grup català Obeses. Així, durant el concert, els joves músics interpreten obres com l’obertura El rapte en el Serrallo de Mozart, o la Dansa macabra de Saint-saëns, i també les versions simfòniques de les cançons més estimades d’Obeses. D’aquesta manera, es podran escoltar peces com Fills d’una mateixa mare o bé Ulleres de lluna. El propi Arnau Tordera ha preparat els arranjaments orquestrals dels seus temes, i l’espectacle té també una component teatral i narrativa, protagonitzada pel mateix cantant, que ha creat un guió expressament per a l’ocasió.

«La proposta és tot un espectacle, una interpretació continua que barreja obres clàssiques amb peces d’Obeses, però no es tant un diàleg entre la part simfònica i la pop, com una barreja continuada entre totes dues», detalla Marcel Ortega i Martí, director de la JOIC. El jove director assenyala que, lluny de ser un concert de peces soltes, «hi ha una narració que se superposa, un fil conductor que travessa tota la història i que parteix d’un guió escrit pel mateix Arnau Tordera a partir d’idees proposades per nosaltres».

Amb tot això, conclou Ortega, el concert «no és exactament un conte de Nadal, sinó una narració que inclou fantasia, una mica d’absurditat i també molts valors».

«Sabíem que l’Arnau Tordera tenia un perfil molt ric, i no només musical. Més enllà del personatge, l’Arnau és una persona molt interessant, amb estudis de filosofia i un background cultural enorme», assenyala el jove director, qui justifica així el fet que volguessin celebrar els deu anys d’existència amb una col·laboració tan singular.

La Jove Orquestra InterComarcal va néixer a la demarcació de Tarragona, per la iniciativa de joves músics provinents dels conservatoris de Reus, Tarragona, Vila-seca i Tortosa que havien acabat els estudis de grau mitjà i desitjaven tenir primeres experiències en una formació orquestral. A dia d’avui aquest projecte educatiu compta amb més de cinquanta músics provinents de tot Catalunya i el País Valencià, i intèrprets de les Illes o el País Basc hi han mostrat també el seu interès per formar-ne part.

Un conte de Nadal es podrà veure aquest dilluns, al Teatre Tarragona, a les vuit del vespre. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden comprar a través de www.tarracoticket.cat o a les taquilles del teatre.

tracking