Diari Més

Barris

La CET denuncia l'estat d'abandonament en què es troba la Torre Forta

La Coordinadora d’Entitats va demanar que fos la seva seu a l’anterior govern i ho tornarà a fer en una reunió amb Pau Ricomà el 20 de gener

La CET denuncia l'estat d'abandonament en què es troba la Torre Forta

La CET denuncia l'estat d'abandonament en què es troba la Torre Forta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Torre Forta, edifici històric que dóna nom al barri de ponent de la ciutat de Tarragona, es troba actualment en un estat d’abandonament que el president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), Ángel Juárez, lamenta profundament. Aquest edifici, segons explica Juárez, va ser una fortificació de defensa durant la conquesta de Tarragona per part de Napoleó, i a partir de la qual va néixer el barri de Torreforta. El també president de la Mare Terra Fundació Mediterrània, reconeix a aquesta redacció que es tracta d’un espai reclamat oficialment per la CET, fa tres anys, a l’anterior govern, per utilitzar-lo com a local propi. «Agrupem a més de 130 entitats i portem més de 13 anys sense un local cedit per l’Ajuntament. La Coordinadora ha crescut durant els últims anys i només 12 de les agrupacions que en formen part tenen un espai per dur a termes les seves activitats», critica Juárez. El president de la CET creu que l’edifici seria un lloc ideal com a seu de l’associació i que, a més, és prou gran per a cedir espais a les moltes entitats que no tenen local perquè hi poguessin dur a terme els seus projectes socials. «Ens van dir que no ens el podien cedir perquè li volien donar un altre ús, i després d’aquest temps l’edifici continua abandonat», lamenta.

Juárez recorda que durant uns anys la Torre Forta va albergar la direcció dels Serveis Socials a Tarragona: «Era important perquè estava descentralitzada, però el govern socialista va acabar tancant-la i va portar el nucli dels Serveis Socials al centre de la ciutat». En tot cas, la CET porta temps demanant un local propi, sigui quin sigui, i Juárez critica que mai s’han escoltat les seves demandes: «L’últim govern del PSC ens en va oferir un un mes abans de les eleccions, però no estava adaptat, no tenia res, i la CET no té diners per adequar un local sencer». A més, la Coordinadora no ha rebut mai cap subvenció per part del consistori. «No hi ha voluntat política de que les entitats es desenvolupin i creixin», sentencia Juárez, que recorda que, en governs anteriors, es donava un suport a les agrupacions que ara no existeix: «Es va acabar amb totes les ajudes», diu Juárez. Actualment, la Coordinadora utilitza un local cedit per Mare Terra Fundació.

El president de la CET no culpa principalment a l’actual equip de govern, però assenyala que en aquests 6 mesos i mig que porta al capdavant de la ciutat «no ha mostrat indicis de què hi hagi canvis en aquest sentit». Juárez es reunirà per primera vegada amb Pau Ricomà el pròxim 20 de gener, trobada en què traslladarà a l’alcalde les diverses demandes de la Coordinadora d’Entitats, entre les quals hi ha la d’utilitzar la Torre Forta com a seu. Moltes d’aquestes demandes han estat presentades per la CET en diferents mocions a l’Ajuntament, i Juárez lamenta que més del 80% de les aprovades encara no s’han posat en marxa.

Finalment, el president de la Coordinadora defensa que la ciutat «és cada cop més gris i trista i està quedant aparcada», però assegura que des de les entitats «seguirem lluitant, perquè ens estimem Tarragona». Juárez sosté que moltes entitats acaben morint i «això és un cop molt dur pels que portem anys lluitant per elles».

tracking