Diari Més

Urbanisme

L'adjudicació de la urbanització del PP-10 podria aprovar-se al gener

El TCC va rebutjar el recurs de Dragados per l’adjudicació de les obres a Comsa-Ragasa

Imatge de la zona on s'ha d'ubicar el nou centre comercial a Ponent.

L'adjudicació de la urbanització del PP-10 podria aprovar-se al generCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adjudicació de les obres d’urbanització del sector PPU-10 «Autovia de Reus» –on la multinacional holandesa Ten Brinke té previst aixecar un gran centre comercial– podria aprovar-se en el pròxim ple del mes de gener, segons han confirmat fonts municipals.

El recurs especial presentat per l’empresa Dragados S.A. contra l’informe de valoració dels criteris subjectius de les ofertes presentades en el concurs públic per a dur a terme els treballs d’urbanització –el qual va guanyar la UTE Comsa-Ragasa– ha suposat un lleuger retard en l’aprovació d’unes obres que haurien d’estar punt de començar a principis de 2020. El passat 30 d’octubre, però, el Tribunal Català de Contractes rebutjava el recurs presentat per Dragados i deixava via lliure a continuar amb la tramitació de la licitació. Un cop resolt el recurs, el nou govern pot continuar amb la tramitació de la urbanització d’una zona que havia d’albergar, en un principi, la botiga d’Ikea i que, en fer-se enrere la companyia sueca, ha sofert diversos endarreriments al llarg dels darrers anys. El ple de gener podria celebrar-se el tercer divendres del mes, com és habitual, és a dir, el dia 17, tot i que no s’ha confirmat la data.

Mentrestant, l’empresa holandesa manté oberts els canals de comunicació amb la ciutadania de Tarragona, tal com va avançar Diari Més el passat 18 de desembre, per tal de rebre els suggeriments que aquesta li vulgui aportar sobre com havia de ser el projecte de nou centre comercial a través del correu electrònic tarragona@tenbrinke.com.

El passat 27 de desembre, Ten Brinke publicava el balanç de les fites assolides durant aquest any 2019 i situava la compra dels terrenys del PPU-10, el mes d’abril, com a l’actuació que marca la seva entrada en el mercat de Catalunya: «Ten Brinke comença una nova etapa d’inversions a Catalunya, amb l’adquisició dels terrenys del Pla Parcial 10 (PP10) ubicats a la ciutat de Tarragona, on vam comunicar que desenvoluparem un dels parcs comercials més importants dins de l’arc mediterrani», diu.

En cas d’aprovar-se l’adjudicació de les obres d’urbanització del sector PPU-10, els treballs per construir el centre comercial se situarien a finals del pròxim any 2020.

tracking