Diari Més

Barris

El contracte de restauració de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau, adjudicat

Es tracta d’un projecte llargament demanat pels veïns i que costarà un total de 14.883 euros

Aspecte del malmès monument de la Sardana al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

El contracte de restauració de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau, adjudicatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat el contracte del projecte de restauració i conservació del monument de La Sardana de Sant Pere i Sant Pau a Lesena Servei Integral del Patrimoni SLU, per un import total de 14.883 euros.

A l’escultura, molt deteriorada, li falten fins a vuit figures de les 28 que tenia l’original, obra de l’arquitecte i escultor Josep Piqué Iserte, que el va crear l’any 1973. El monument es va fer amb motiu de la designació de Tarragona com a Ciutat Pubilla de la Sardana d’aquell any.

Per la seva banda, els veïns del barri de Sant Pere i Sant Pau feia temps que demanaven al consistori que prenguessin mesures respecte a la malmesa escultura, que es troba a la plaça de les Sardanes. Després que el director del Museu d’Història de Tarragona emetés un informe justificatiu de què era necessari aquest projecte de restauració, el consistori ha adjudicat el projecte a l’empresa del Vendrell, que ha estat l’única que s’ha presentat al concurs públic.

La recuperació del monument del barri de Tarragona es podrà fer a partir de fotografies antigues, la majoria d’elles en blanc i negre, que permetran conèixer el lloc exacte que ocupaven les diferents peces de l’escultura en el conjunt monumental.

tracking