Diari Més

Els 96 contenidors afectats durant els aldarulls a Tarragona, en procés de reparació

L’Ajuntament estima estalviar-se més del 40% del cost de nous contenidors aprofitant el que es pugui dels malmesos

Imatges dels diferents contenidors cremats, a l'exterior de la Deixalleria Municipal de Tarragona.

contenidors cremats, Deixalleria Municipal de Tarragona, sentència, tribunal suprem, presos políticsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha optat per reparar el total de 96 contenidors que es van veure afectats durant les manifestacions en rebuig a la sentència del Tribunal Suprem als polítics independentistes. Segons explica el regidor de Serveis Centrals del consistori, Jordi Fortuny, tots els contenidors malmesos van ser substituïts per uns de nous. Aquesta renovació es va dur a terme a través de la taxa de substitució de contenidors que contempla el contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), amb la qual cosa no va suposar un cost extra al govern de la ciutat.

Fundació Privada en Xarxa, un centre especial de treball, és l’empresa encarregada de la reparació dels 96 contenidors cremats i danyats durant els aldarulls d’octubre i, segons Fortuny, aquesta implica un estalvi de més del 40% respecte a la compra de contenidors nous, cadascun dels quals costa aproximadament 2.200 euros mentre que la reparació 300. L’edil de l’Ajuntament assegura que «alguns ja s’estan reparant» i que d’altres «se’n podrà aprofitar només alguna part, com ara la maquinària d’obertura de l’interior». En aquest sentit, Fortuny assenyala que «potser de tres contenidors malmesos en surt un de bo». Tot i que alguns dels afectats van quedar completament destruïts, l’empresa tarragonina està intentant restaurar els que van patir menys. Actualment, gran part dels contenidors es troba a la Deixalleria Municipal de Tarragona, al polígon Riu Clar, molts d’ells fora del recinte per falta d’espai a l’interior.

Concretament, el primer dia d’incidències a les manifestacions de rebuig a la sentència es van cremar 4 contenidors, tots de la fracció de paper i cartó. El dia 15, un total de 15 cremats: 4 de la fracció resta, 8 de paper i cartó i 3 d’envasos. El dia 16, fins a 31 contenidors: 14 de la fracció resta, 9 de paper i cartó, 5 d’envasos, 2 de vidre i 1 d’orgànica. El dia 17, 2 de la fracció resta i 3 de paper i cartó, 5 en total. El dia 18 d’octubre, es van cremar 20 contenidors, 8 dels quals eren de la fracció resta, 5 de paper i cartó, també 5 d’envasos i 2 d’orgànica. Finalment, el dia 20, hi va haver 3 contenidors cremats, 1 de paper i cartó i 2 d’envasos.

Entre els cremats i els malmesos, durant els aldarulls es van veure afectats un total de 96 contenidors: 43 de la fracció resta, 22 de la fracció paper i cartó, 15 de la fracció envasos, 6 de la fracció orgànica i 10 de la fracció vidre. Aquests danys van suposar un cost de 230.000 euros, els cremats, i 45.000 euros els malmesos, aproximadament, sumant un total de 275.000 euros.

A més, durant les jornades d’incidents als carrers de la ciutat, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem, van desaparèixer 12 guies metàl·liques d’alineació dels contenidors.

Imatges dels diferents contenidors cremats, a l'exterior de la Deixalleria Municipal de Tarragona.

contenidors cremats, Deixalleria Municipal de Tarragona, sentència, tribunal suprem, presos políticsOlívia Molet

tracking